9GAG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
9GAG
9GAG
Type website
Taal Engels
Auteur(s) Ray Chan (CEO), Chris Chan
Opgericht 2008
Status Actief
Alexa-positie 177 (7 juni 2016)[1]
Link (en) 9GAG
Portaal  Portaalicoon   Media

9GAG is een Hongkongse humoristische website[2] die van start ging in 2008 en gehost wordt in de Verenigde Staten.[3] De website is het meest bekend door het terugkerende gebruik van internetmemes.[4] 9GAG dankt zijn naam aan de paginaverdeling die de website voorheen gebruikte. Er waren namelijk 9 gags (Engels voor "grapjes") per pagina, tegenwoordig is dit niet meer het geval.

Als gevolg van de virale aard van de inhoud van de website, is 9GAG een van de 500 meest bezochte websites in de wereld.

Toegang[bewerken]

Elke geregistreerde gebruiker kan afbeeldingen uploaden die dan op een stempagina terechtkomen. Als ze van het 9GAG-publiek genoeg stemmen (upvotes) krijgen, gaan de afbeeldingen naar de trending-pagina. Vergaren ze op die pagina genoeg stemmen, dan gaan ze naar de hoofdpagina (hot). Gebruikers hoeven zich niet te registreren om toegang te krijgen tot de website. Om te stemmen, toegang te krijgen tot NSFW-inhoud (Not Safe/Suitable For Work: hier gaat het meestal om seksueel getinte zaken) of commentaar te geven op berichten, moet men zich echter wel registreren, via een 9GAG-login, via een Google+-account of via een Facebookaccount.

Inhoud[bewerken]

De beelden zijn afkomstig van gebruikers zelf en van soortgelijke humorwebsites, zoals 4chan, Reddit en Memebase. Vele ervan zijn gebaseerd op bestaande internetmemes, de popcultuur en actuele gebeurtenissen. Enkele van de meest voorkomende thema's zijn lolcats, e-cards (jarenvijftigkaartjes met hatelijke of seksistische opmerkingen), grapjes over oude Nokia-telefoons die onverwoestbaar zijn, getrol (iemand in de maling nemen), Rage Comics, Philosoraptor, Pedobear en vele andere memes.

Externe link[bewerken]

Beluister

(info)