A Love Song for Bobby Long

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
A Love Song for Bobby Long
Regie Shainee Gabel
Scenario Shainee Gabel
Hoofdrollen John Travolta
Scarlett Johansson
Première 2 september 2004
Genre Drama
Speelduur 119 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

A Love Song for Bobby Long is een Amerikaanse film uit 2004 onder regie van Shainee Gabel. Het is een verfilming van de (daarvoor niet gepubliceerde) roman Off Magazine Street van Ronald Everett Capps. De zoon van Capps, Grayson Capps, schreef en speelde een deel van de nummers op de soundtrack.

De film ging in première op het filmfestival van Venetië en werd genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice (Scarlett Johansson).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Pursy Will, een jonge vrouw, voelt zich verwaarloosd in haar relatie. Als ze hoort dat haar drugsverslaafde moeder gestorven is gaat ze naar New Orleans. Haar moeder blijkt al begraven te zijn. Het ouderlijk huis blijkt bewoond te worden door twee vrienden van haar moeder, Bobby Long en Lawson Pines. De twee zijn levensmoeë alcoholisten. Ze weigeren te vertrekken en beweren dat haar moeder het huis aan hen drieën heeft nagelaten. Het weerhoudt Pursy er niet van om ook in het huis te gaan wonen. Ze slaat aan het opruimen wat haar niet in dank afgenomen wordt. De twee mannen proberen haar dan ook het huis uit te krijgen maar langzaam groeïen de drie steeds meer naar elkaar toe.

Pursy komt steeds meer over haar verleden te weten. Bobby is een voormalige professor in de literatuur. Hij verwijt Lawson dat hij door hem aan lager wal is geraakt. Lawson is op zijn beurt van plan om een biografie over Bobby te schrijven maar dit komt niet van de grond. Wel proberen ze Pursy het huis uit te krijgen. Lawson heeft een vriendin en dreigt steeds bij haar in te trekken wat weer tot spanningen met Bobby leidt.

Na verloop van tijd ontdekt ze dat haar moeder het huis alleen aan haar nagelaten heeft. Ook ontdekt ze dat Bobby haar vader is.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Johansson, Scarlett Scarlett Johansson Purslane (Pursy) Hominy Will
Travolta, John John Travolta Bobby Long
Macht, Gabriel Gabriel Macht Lawson Pines
Unger, Deborah Kara Deborah Kara Unger Georgianna
Rhodes, Dane Dane Rhodes Cecil
Jensen, David David Jensen Junior
Crawford, Clayne Clayne Crawford Lee
Shroyer, Sonny Sonny Shroyer Earl
Breaux, Walter Walter Breaux Ray
Sutton, Carol Carol Sutton Ruthie
Kole, Warren Warren Kole Sean