Ace Combat 5: The Unsung War

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ace Combat 5: The Unsung War
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Natsuki Isaki
Ontwikkelaar(s) Project Aces
Uitgever(s) Namco
Muziek Tetsukazu Nakanishi, Hiroshi Okubo, Junichi Nakatsuru
Datum van uitgave Vlag van Japan 21 oktober 2004
Vlag van Verenigde Staten 24 oktober 2004
Vlag van Europa 18 februari 2005
Genre(s) Arcade Flight, Combat Flight Simulator
Spelmodus Singleplayer
Platform(s) PlayStation 2
Media 1 dvd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Ace Combat 5: The Unsung War (エースコンバット5 ジ・アンサング・ウォー, Ēsu Konbatto Faibu Ji Ansangu Wō) is een vliegsimulatorspel voor de PlayStation 2, uitgebracht in 2004. Het spel is ontwikkeld door "Project Aces".

Gameplay[bewerken]

De Gameplay van Ace Combat 5' is verdeeld in drie modes: een campagnemode, een arcademode en een optionele tutorial. In tegenstelling tot zijn voorgangers, krijgt AC5 geen multiplayer omdat de ontwikkelaars niet genoeg tijd hadden om dit te realiseren. Net als bij de vorige games in de serie, is de gameplay een kruising tussen die van een arcade flightspel en dat van een flightsimulatie.

Het spel bevat meer dan vijftig straalvliegtuigen, van Amerikaanse tot Europese vliegtuigen. De vliegtuigen zijn onderverdeeld in de gevechtsvliegtuigen, vliegtuigen voor grondaanvallen en multifunctionele gevechtsvliegtuigen. Hun functie en mogelijkheden zijn gebaseerd op hun echte mogelijkheden, maar in het spel zijn deze verschillen niet zo bepalend als in het echte leven.

De meeste vliegtuigen zijn in het begin van het spel ontoegankelijk. Ze moeten eerst ontgrendeld en gekocht worden vooraleer ze te gebruiken zijn in de campagne mode. Bepaalde vliegtuigen worden ontgrendeld als de speler vordert in de campagne, terwijl andere ontgrendeld worden via een ingenieus systeem. Ze worden ingedeeld in families en na het verdienen van een aantal kills met een bepaald vliegtuig worden een of meer varianten van deze familie ontgrendeld. Nadat een vliegtuig wordt ontgrendeld, kan het worden gekocht voor gebruik in de campagne door het uitgeven van kredieten die worden toegekend op basis van de prestatie van de speler tijdens de missies.

De cockpit bevat een radardisplay en andere vlieginstrumenten, evenals metertjes voor de beschadiging aan het vliegtuig en een munitiemeter. De vliegtuigen beschikken standaard over geleide projectielen en een geweer. Bovendien is elk vliegtuig ook bewapend met een speciaal wapen, zoals verschillende lucht-luchtraketten of lucht-grondraketten.

Ace Combat 5 introduceert enkele kleine verbeteringen aan de radar van het spel, zoals een analoge schaal van de missie kaart en kleurcoderingen die de schade van de vijand weergeven. Het spel introduceerd ook enkele kleine games, zoals de simulatie van starts en landingen op een vliegdekschip, bijtanken in de lucht, enzovoort, die beschikbaar zijn voor en na bepaalde missies.

Bovendien is Ace Combat 5 de eerste in de serie met een Wingman interactieve functie. Tijdens het grootste deel van de campagne missies kan de speler opdrachten geven aan de leden van zijn of haar eenheid met behulp van de directionele pad van de Dualshock controller. De speler moet aan het begin van een missie vliegtuigen aankopen en toewijzen aan zijn piloten. Daarnaast kunnen spelers JA/NEE vragen van hun teammaten beantwoorden. Hoewel de reactie van de speler op deze vragen het spel zal beïnvloeden, is het effect van deze vragen op de gameplay minimaal. Het zal wel een bepalend effect hebben op twee verschillende punten van het spel.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Datum Score
IGN 25 oktober 2004 93%
Worth Playing 19 november 2004 92%
Fragland.net 1 maart 2005 90%
Thunderbolt Games 6 maart 2005 90%
videogamer.com 1 maart 2005 90%
GBase - The Gamer's Base 10 maart 2005 90%
Gameswelt 1 maart 2005 86%
GameSpot 25 oktober 2004 83%
FOK!games 28 februari 2005 76%
TotalVideoGames (TVG) 24 januari 2005 70%

Categroie:Computerspel van Namco