Addy van den Krommenacker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Addy van den Krommenacker
Addy van den Krommenacker (2009).jpg
Volledige naam Adrianus van den Krommenacker
Geboren 8 april 1950, Uden
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep modeontwerper
Onderscheidingen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Mode

Adrianus (Addy) van den Krommenacker (Uden, 8 april 1950) is een Nederlands modeontwerper.

Biografie[bewerken]

Van den Krommenacker is geboren in Uden, Noord-Brabant. Als kleine jongen tekende hij prinsessenjurken in behangboeken uit de schilderswinkel van zijn ouders. Als hij naar Den Bosch verhuist, gaat hij werken bij modeboetiek Tic-Tac, die hij later overneemt. In die tijd kleedt hij als stylist ook Sandra Reemer voor onder meer Sterrenslag, en later ook Willeke Alberti en Jette van der Meij. Sinds 2001 maakt hij couture, die hij tijdens grote jaarlijkse shows presenteert, in binnen- en buitenland. Van den Krommenacker nam als jurylid deel aan America's Next Topmodel; modellen in de finale en ook presentatrice Tyra Banks lieten zich door hem kleden. Van den Krommenacker heeft zijn salon in 's-Hertogenbosch, zijn ateliers zijn zowel in Milaan als in Den Bosch. Jaarlijks presenteert hij zijn couture collectie in een grote show. Inspiratie haalt hij uit Italiaanse landschappen zoals Santa Margherita Ligure of uit kunstwerken zoals de Tuin der lusten van Jheronimus Bosch, waaraan hij zelfs een hele collectie ontleende.

Bruiden[bewerken]

Van den Krommenacker is naast zijn couture voor bijvoorbeeld rode lopers ook al jaren bekend om zijn bruidsmode. Naast diverse jurken voor leden van de koninklijke familie, maakte Addy dan ook de trouwjurk van prinses Carolina de Bourbon de Parme, dochter van prinses Irene, maar ook voor tal van bekende Nederlanders (zoals Chantal Janzen[1]) en anderen. Kant uit Italië en Parijs kenmerken zijn bruidsmode.

Prijzen en onderscheidingen[bewerken]

Op de Alta Roma Fashion Week in Rome maakt Van den Krommenacker in 2007 zijn internationale debuut. Zijn werk wordt dan bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper. In 2011 wordt Addy geridderd in de Orde van Oranje-Nassau [2].

Externe link[bewerken]