Addy van den Krommenacker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
19-01-2016

Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame of propaganda bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De reden die hiervoor opgegeven is: Dit artikel kan niet in zijn huidige vorm blijven staan. Een grondige opschoonbeurt is nodig. Het bevat geen enkele bron of referentie; het bevat veel irrelevante en niet-encyclopedische informatie (bijv. naast wie Dhr. van den Krommenacker zat bij een bepaalde modeshow) en is in zijn algemeenheid veel te wervend geschreven; bijna pure reclame. (Het engelse artikel lijdt aan dezelfde kwaal).

Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Warning icon.svg De neutraliteit van dit artikel wordt betwist.
Zie de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie.
Van den Krommenacker tijdens de Miljonairs Fair 2009.

Addy van den Krommenacker (Uden, 8 april 1950) is een toonaangevende Nederlands couturier.

In 2002 lanceerde hij zijn eerste ontwerpen tijdens de Beau Monde Fashion Awards. In het daaropvolgende jaar toonde hij zijn eerste volledige couture collectie. De presentatie van zijn collectie is inmiddels een jaarlijks evenement. De couture wordt in Italië gemaakt, bij verschillende ateliers die ook werken voor Calvin Klein, Gianfranco Ferré, Giorgio Armani en Roberto Cavalli. De collectie bestaat naast avondkleding ook uit een dag- en tricotcollectie. In 2007 werd Addy door de organisatie van AltaModa uitgenodigd om zijn collectie tijdens de Haute Couture fashionweek in Rome te tonen. In september 2007 mocht hij de 'look of the year' award voor beste buitenlandse bijdrage aan de haute couture in ontvangst nemen in Taormina, Sicilië. Addy's creaties waren onder andere te zien in de Italiaanse Vogue, Collezione, Cheri Sposa en op Fashion TV.

In het najaar van 2008 zat Addy in de Jury naast Tyra Banks bij het tv programma America's Next Top Model en werd Addy's collectie getoond tijdens de final runway show voor de finale uitzending van ANTM. Voor de finale uitzending kleedde hij ook presentatrice en topmodel Tyra Banks. Het tv programma is wereldwijd uitgezonden in 130 landen.

In 2009 toonde hij zijn collectie voor het eerst op de Fashion Week in Amsterdam.

Op 17 augustus 2009 ontving hij tijdens het jaarlijks terugkerende gala "Premio Posidone D’argento" in Sicilië zijn derde Italiaanse prijs vanwege zijn verfrissende visie op couture, zijn kleur- en stoffengebruik en zijn ‘Made in Italy’ concept.

Addy ontwierp de trouwjurk voor Henriëtte de Nijs (Rob de Nijs),Truus van Gaal ( Louis van Gaal) en Stephanie Rijkaard( Frank Rijkaard). Yolanthe Cabau van Kasbergen( Wesley Sneijder) droeg op haar eerste huwelijksavond een zalmroze pailletten jurk van Addy.

In september 2007 presenteerde hij zijn eerste Pret a Porter collectie in zijn showroom aan de Via Visconti di Modrone te Milaan. Anno 2010 wordt deze collectie onder andere verkocht in Istanbul, Dubai, Kazachstan, Zürich, Duitsland en Rusland.

In april werd Addy, als beloning voor zijn internationale inzet en prestaties, geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens het film festival in Cannes droegen Courtney Love en Lady Victoria Hervey zijn jurk. Hij ontwierp dit jaar de bruidsjurken voor musicalster Bettina Holwerda, voetbalvrouw Cristel Mathijssen en Kristel Reijnhout die in het huwelijk trad met Lodewijk Hoekstra. In de zomer toonde hij zijn collectie in het bekende Savoy Hotel in Londen en Lugano te Zwitserland nadat hij opgenomen werd in de Zwitserse Camera della Moda.

Addy van den Krommenacker begon zijn carrière in de modewereld in 1970 als verkoper en later als inkoper bij de toen in de Verwerstraat te 's-Hertogenbosch gevestigde 'Tik-Tak boetiek'. In 1980 startte hij zijn eigen kledingzaak met Haute couture van Gucci, Versace, Ralph Lauren en Dolce & Gabbana.

Van den Krommenacker verzorgde de styling voor televisiepersoonlijkheden, waaronder Sandra Reemer die verschillende malen werd verkozen tot best geklede vrouw van Nederland. Andere Nederlanders die tot zijn clientèle behoren zijn Thekla Reuten voor de Oscaruitreiking, Glennis Grace voor het Eurovisiesongfestival, Tooske Breugem voor de presentatie van het Televiziergala en Leontien Slaats voor haar huwelijk met voetballer Ruud van Nistelrooij. Voor de première van de Nederlandse speelfilm Amazones, kleedde hij ook de cast, waaronder Georgina Verbaan en Monique van de Ven. Maar ook Chantal Janzen, Antje Monteiro en Miryanna van Reeden dragen zijn creaties naar diverse premières.

In 2012 kreeg Van den Krommenacker de opdracht van Steps om voor hun nieuwe mode te maken. Ook heeft hij op 1 juni 2015 een Home Couture Collectie uitgebracht.

Externe link[bewerken]