Adecco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Adecco Group
The Adecco Group Logo.jpg
Beurs SIX: ADEN
Oprichting 1996
Sleutelfiguren Alain Dehaze, CEO
Hoofdkantoor Glattbrugg, Zwitserland
(Zaltbommel, Nederland)
Producten HR-diensten
Omzet € 20,0 miljard (2014)[1]
Winst € 638 miljoen (2014)[1]
Website Adecco worldwide
Adecco België
Adecco Nederland
Portaal  Portaalicoon   Economie
Het hoofdkantoor in Glattbrugg.

The Adecco Group is een internationale uitzendonderneming, met hoofdkantoor in Zurich (Zwitserland).

Het bedrijf is ontstaan in 1996 door de fusie van het Zwitserse Adia en het Franse Ecco. Momenteel zijn er meer dan 5500 kantoren in ruim 60 verschillende landen, meer dan 33.000 eigen medewerkers en 700.000 flexkrachten dagelijks aan het werk. Aan het hoofd van The Adecco Group staat Alain Dehaze. The Adecco Group is marktleider in onder andere Frankrijk, Italië en Zwitserland. The Adecco Group staat genoteerd op de beurs in Zwitserland en staat op de 391e plaats in de Fortune Global 500 lijst (2011)[2] van de grootste ondernemingen ter wereld.

Adecco was tot 2014 hoofdsponsor van de Noorse tweede klasse voetbal. Deze competitie werd dan ook Adeccoligaen genoemd.

In Nederland is The Adecco Group actief vanuit ruim 150 vestigingen. Sinds eind 2008 maakt detacheringspecialist DNC onderdeel uit van de Nederlandse Adecco Group organisatie. The Adecco Group bestrijkt een groot aantal sectoren, waaronder industriële, technische, financiële en juridische.

Wereldwijde merken[bewerken]

The Adecco Group is actief in de markt door middel van veel verschillende merken. De belangrijkste (internationale) zijn:

  • Adecco
  • Ajilon
  • Badenoch & Clark
  • Pontoon
  • Lee Hecht Harrison

Externe links[bewerken]