Renewi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Afvalstoffen Terminal Moerdijk)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Renewi logo
waste no more

Renewi is een afvalverwerker en recyclebedrijf. Het bedrijf is in 2017 ontstaan na een fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV en staat genoteerd aan de London Stock Exchange.[1]

Renewi zamelt afval in en recyclet het weer tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie en draagt zo concreet bij aan een circulaire economie. Renewi telt ruim 8000 medewerkers die vanuit 198 vestigingen opereren, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika.

Opdeling van het bedrijf en dochterondernemingen[bewerken]

Het bedrijf is opgedeeld in 5 divisies, met een aantal dochterbedrijven.

Commercial Netherlands & Belgium[bewerken]

Dit onderdeel van het bedrijf omvat de inzameling, sortering, verwerking en recycling van afval uit een reeks van afvalbronnen.

Hazardous waste[bewerken]

Dit onderdeel bestaat uit drie bedrijven: Reym, ATM en CFS.

Reym is een industrieel schoonmaakbedrijf in Nederland, voor de zware industrie, petrochemische locaties, olie- en gasproductie (zowel on- als offshore) en de voedingsmiddelenindustrie. ATM is een van Europa's grootste sites voor de behandeling van vervuilde grond en water en voor de verwijdering van een breed scala aan gevaarlijke afvalstoffen, zoals afvalverven en oplosmiddelen. Daarnaast is er een kleine gespecialiseerde site bij Weert, CFS, die gespecialiseerd is in chemische fysische scheidingseenheid waar zeer vervuild water en slib worden verwerkt.

Monostreams[bewerken]

Deze bestaat uit vier bedrijven: Coolrec, Mineralz, Orgaworld en Maltha.

Coolrec is een recycler van elektrische en elektronische apparaten, dat gerecycleerde kunststoffen en zowel ferro- als non-ferro-metalen levert. Het bedrijf Mineralz produceert bouwstoffen uit bodemassen (de as die overblijft na de verbranding van afval), waarbij zowel mineralen als metalen worden teruggewonnen als onderdeel van het proces. Orgaworld behandeld organisch afval en is een producent van groene elektriciteit en grondverbeteraars en Maltha is voornamelijk gericht op de recycling van vlak- en hol glas tot glasscherven en glaspoeder voor hergebruik in de glasindustrie.

Municipal[bewerken]

Municipal exploiteert afvalverwerkingsfaciliteiten voor Britse en Canadese stads- en provincieraden op basis van langetermijncontracten, meestal 25 jaar. Dergelijke contracten zijn voornamelijk opgezet om afval op een kosteneffectieve en duurzame manier weg te houden van stortplaatsen.

Externe link[bewerken]