Afvalstoffen Terminal Moerdijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-01-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Geen bedrijf met een grote mate van bekendheid of bijzondere geschiedenis waardoor het in een encyclopedie een plek verdient.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

ATM
Motto of slagzin Waste no more
Hoofdkantoor Moerdijk
Producten Afvalinzameling, grondstoffen
Sector Waterzuivering, Grondreiniging, Chemisch afval
Website ATM
Portaal  Portaalicoon   Economie

ATM is een Nederlands bedrijf met ca 210 werknemers dat zich richt op het voor hergebruik geschikt maken van verontreinigde grond, afvalwater en oliehoudend slib.[1][2].
Dit gebeurt door middels van thermische reinigingsinstallaties, pyrolyse-installaties, slibverwerkingsinstallaties en waterzuiveringsinstallaties.
Het hoofdkantoor staat in Moerdijk, daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in België, Duitsland en Spanje

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf is in 1982 opgericht door Mourik en de Nederlandse Investeringsbank NIBC Bank [3].Aanleiding was o.a. de problematiek omtrent de verontreinigde grond uit Lekkerkerk én de waterstromen van Uniser op een verantwoorde manier te verwerken.

1988
In 1988 wordt het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Waste Management.
De biologische waterzuivering deed zijn intrede voor de verwerking van afvalwater.

1993
In gebruikmaken van de Verf Behandelings Installatie (VBI) Begin jaren 90 kreeg het apart inzamelen van klein chemisch afval in Nederland de politieke aandacht. Het gevolg was een tekort aan verwerkingscapaciteit. ATM haakte in op deze ontwikkeling door een installatie te bouwen om verfafval te bewerken dat destijds het grootste deel uitmaakte van de kca-stroom. Later is de pyrolyse-installatie gebouwd.

1994
In gebruikname van de Slib Ontvangst Verwerkings Installatie (SOVI)

2000
Overname door het Britse bedrijf Shanks Group plc. (eigenaar van o.a Reym) Door de toenemende vraag naar grondreiniging en stringentere wet- en regelgeving werd de voormalige, aangepaste asfaltcentrale getransformeerd tot de huidige thermische reinigingsinstallatie.

ATM is anno 2018 onderdeel van Renewi. Het is wereldwijd de grootste afvalverwerker voor gevaarlijk afval.[4]

Externe link[bewerken]