Ajouad El Miloudi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ajouad El Miloudil
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Ajouad El Miloudi
Geboren 3 juni 1987
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2003 - heden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Ajouad El Miloudi (Amsterdam, 3 juni 1987) is een Nederlandse tv- en radio presentator die na 12 jaar bij de KRO-NCRV nu werkt voor de NTR.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

El Miloudi begon zijn carrière bij het Nederlandse radiostation FunX als verslaggever en presentator, waarna hij aan de slag kon bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Via het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland kwam El Miloudi in contact met de KRO. Bij die omroep ging hij programma's presenteren als Puberruil, Keuringsdienst van Waarde, Stinkend rijk en dakloos en ZigZag. Vanwege zijn belangstelling voor housemuziek vroeg BNN hem om vanaf begin 2009 het zaterdagavondprogramma Sense of Dance te gaan presenteren bij 3FM. Dit programma liep tot maart 2012.

Op 9 december 2010 ontving El Miloudi uit handen van nieuwslezeres Sacha de Boer de Philip Bloemendal Prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers. Hij deed mee aan het 15e seizoen van Wie is de Mol? dat op 1 januari 2015 van start ging, maar viel af in de vierde aflevering. In 2015 presenteert hij Willem Wever samen met Jetske van den Elsen.

In 2015 was El Miloudi als een van de vaste gezichten te zien naast Paul de Leeuw in het televisieprogramma Kun je het al zien?.[1]

Daarna volgde nog vele titels die El-Miloudi presenteerde voor de KRO-NCRV op zowel NPO 1 en NPO 3. Zo presenteerde hij samen met Anita Witzier het NPO1 programma De Reünie en was hij het gezicht van het door hem zelf bedachte Kaaskop of Mocro!?. In 2019 was El Miloudi te zien als meester in de film De club van lelijke kinderen.

Na 12 jaar bij KRO-NCRV vertrok El-Miloudi in Januari 2020 naar de omroep NTR om daar meerdere programma’s te maken, waaronder de talkshow De Nieuwe Maan in het verleden gepresenteerd door Nadia Moussaid en daarna Fidan Ekiz.