Albert Heijn Online

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Albert Heijn Online
Bestelwagen van Albert Heijn Online
Bestelwagen van Albert Heijn Online
Motto of slagzin Bezorgd tot in de keuken
Hoofdkantoor De Meern
Producten Boodschappen
Omzet € 175 miljoen[1]
Website http://www.ah.nl
Portaal:  Economie

Albert Heijn Online (voorheen Albert.nl) is een Nederlandse webwinkel met eigen bezorgdienst en maakt deel uit van Koninklijke Ahold NV. Gemiddeld zijn er 20.000 orders per week met een gemiddelde ordergrootte van €150[2].

Historie[bewerken]

Een busje van Albert.nl in Utrecht.

Albert.nl ontstond in 2002 als een doorstart van de jaren daarvoor opgezette landelijke AH Thuisservice[3]. AH Thuisservice ontstond in 1999 als service van een Albert Heijn in Breda. AH Thuisservice kende daarna een landelijke dekking, maar kende problemen op verschillende gebieden. Het orderpicken vond plaats in de reguliere supermarkten, waar het een zware belasting voor het personeel vormde. Daarnaast bestonden er problemen met de versheid en konden klanten het bezorgtijdstip niet kiezen. Om die reden werd in augustus 2001 het concept voortaan uitgevoerd via drie speciale distributiecentra in Rotterdam, De Meern en Heemstede. Dit had als gevolg dat het bezorggebied beperkt werd tot de regio's rondom deze plaatsen[4].

Een Albert.nl-busje in het centrum van Utrecht.

Via de website konden aanvankelijk alleen producten van supermarkt Albert Heijn gekocht worden. Later is het assortiment van andere Ahold dochters zoals Etos en Gall & Gall aan toegevoegd. Albert levert voornamelijk in de Randstad, Noord-Brabant en een gedeelte van Gelderland. De producten zijn even duur als in de winkel doch worden er vaste kosten gerekend voor de bezorging, afhankelijk van het tijdstip. Albert.nl heeft jarenlang verlies gedraaid, maar had voor Ahold wel het voordeel dat het de online positie verstevigde. Pas sinds 2012 maakt het bedrijf enige winst.

In 2014 werd de naam gewijzigd in Albert Heijn Online om meer te passen in de verschillende producten van het Ahold.

Omzet[bewerken]

2004[5] 2005[5]
Omzet in miljoenen euro's 60 75

Bezorggebied[bewerken]

Het bezorggebied van Albert Heijn Online wordt bepaald aan de hand van de capaciteit van en het aantal distributiecentra. Medio 2013 bestond het bezorggebied van Albert Heijn Online, toen nog Albert.nl, uit de volgende provincies, waarmee 67% van de Nederlandse huishoudens wordt bereikt[6]:

Externe link[bewerken]