Albert Heijn Online

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Albert Heijn Online
Bestelwagen van Albert Heijn Online
Motto of slagzin Bezorgd tot in de keuken
Hoofdkantoor De Meern
Producten Boodschappen
Omzet/jaar € 175 miljoen[1]
Website http://www.ah.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Albert Heijn Online, eerder AH Thuisservice en Albert.nl, is een Nederlandse webwinkel met eigen bezorgdienst. Het bedrijf maakt deel uit van Koninklijke Ahold NV. In 2012 waren er gemiddeld er 20.000 bezorgingen per week met een gemiddelde ordergrootte van €150.[2]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Een voorganger was de in 1984 gestarte James Telesuper die in 1986 onderdeel van Ahold werd. Deze dienst zou later 'AH Thuisservice' worden.

AH Thuisservice begon in 1999 vanuit een Albert Heijn filiaal in Breda. De bezorgdienst werd landelijk uitgebreid maar kende problemen op verschillende gebieden. Zo vond het orderpicken plaats in reguliere supermarkten waar het een zware belasting voor het personeel vormde. Daarnaast waren er problemen met verse producten en konden klanten het bezorgtijdstip niet kiezen. Om die reden werd in augustus 2001 onder de naam Albert.nl een nieuwe bedrijfsvoering ingevoerd met drie distributiecentra gevestigd in Rotterdam, De Meern en Heemstede. De actieradius van de bezorgservice werd beperkt tot in en rond deze plaatsen.[3]

Via de website konden aanvankelijk alleen supermarktproducten van Albert Heijn besteld worden. Later is het assortiment van Ahold dochters als Etos en Gall & Gall er aan toegevoegd. De producten zijn even duur als in de winkel maar er worden kosten gerekend voor de bezorging. Albert.nl draaide aanvankelijk met verlies, maar in 2012 maakte voor het eerst enige winst. In 2014 werd de naam gewijzigd in Albert Heijn Online.

Albert Heijn Online werd actief in een groot deel van Nederland, in Zeeuws-Vlaanderen en andere dunbevolkte gebieden komt het bedrijf niet. Omstreeks 2020 zijn er ook distributielocaties in Oosterhout en Bleiswijk geopend. Het doel was toen om uit te breiden naar meer dan 200 000 bestellingen per week.[4]. Vanaf 2022 zijn er zes distributiecentra, door het bedrijf home shopping centres genoemd. Ze staan in Almere, De Meern, Rotterdam, Eindhoven, Roosendaal en Amsterdam.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]