Alessandro Napoleoni

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Alessandro Napoleoni (Tarquinia, 27 januari 1978) is een Italiaanse golfprofessional.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Napoleoni begint op 10-jarige leeftijd op de Golf Club Franciacorta bij Brescia te golfen bij zijn vader Romolo (1952), die daar de clubprofessional is. In 1998 wordt Alessandro Napoleoni professional en geeft les bij zijn vader, met twee andere professionals.

Challenge Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1998 speelt hij op de Alps Tour en de European Challenge Tour.

Nadat hij voor de tweede keer de Olivier Barras Memorial heeft gewonnen, waardoor hij in 2002 en 2007 een wildcard kreeg voor het Zwitsers Open, wordt hij in 2008 ook voor het Zwitsers Open uitgenodigd, en eindigt als 70ste.

Top-10 plaatsen:

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

In 2002 probeert hij zich met Costantino Rocca te kwalificeren voor deelname aan de World Cup, maar ze eindigen op de 6de plaats en er zijn maar vier plaatsen beschikbaar. Zwitserland wint, met André Bossert en Mark Chatelain, Nederland eindigt op de 7de plaats.
In 2008 speelt hij met Mauro Bianco en Giorgio Grillo in The PGAs of Europe International Team Championship, waar ze 5de worden. België werd 8ste met Arnaud Beaupain, Gilles Monville en François Nicolas, Nederland werd 10de met Ben Collier, Eric Kruijning en Joost Steenkamer.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]