Arnaud Beaupain

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Arnaud Beaupain
Arnaud Beaupain in 2001
Persoonlijke informatie
Volledige naam Arnaud Beaupain
Geboortedatum 12 augustus 1976
Nationaliteit Vlag van België Belgische
Sportieve informatie
Discipline Golf
Portaal  Portaalicoon   Sport

Arnaud Beaupain (12 augustus 1976[1]) is een Belgische golfprofessional.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Samen met Jordan Frenay en Anabelle Haxhe geeft hij les op Golf du Haras, na eerder gewerkt te hebben op de Royal Golf Club des Fagnes.

In 1997 werd Beaupain clubkampioen, waarna hij de Belgian Masters mocht spelen, die hij vervolgens ook won. In 1999 werd hij golfprofessional. Later, in 2001, won hij de PGA 4-ball Trophy met Arnaud Langenaeken.

Beaupain maakte in 2008 deel uit van het winnende team bij de Interland Holland - België, hij verloor van John Boerdonk en won van Johan Eerdmans. Het PGA of Europe International Team Championship (ITC) tussen teams van de Europese PGA's wordt altijd op Roda Golf & Beach Resort Hotel in Murcia gespeeld. Er wordt deelgenomen door 28 Europese teams en sinds 2007 ook enkele niet-Europese teams tot een maximum van 36 teams.

In 2007 bestond het Belgische team uit Beaupain, Matthieu De Lille en Frank Dhondt met de 23ste plaats als resultaat. Het jaar daarna bestond het team uit Beaupain, Gilles Monville en François Nicolas en werd het de achtste plaats.