Alien from L.A.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alien from L.A.
Tagline The people at the center of the earth are about to get a visitor.
Regie Albert Pyun
Producent Yoram Globus
Scenario Regina Davis
Albert Pyun
Debra Ricci
Hoofdrollen Kathy Ireland
William R. Moses
Richard Haines
Don Michael Paul
Thom Mathews
Janet Du Plessis
Simon Poland
Muziek Jim Andron
Simon LeGassick
Anthony Riparetti
James Saad
Montage Daniel Loewenthal
Cinematografie Tom Fraser
Première 26 februari 1988
Genre Sciencefiction
Speelduur 87 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Alien From L.A. is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1988, met in de hoofdrol Kathy Ireland. De regie van de film was in handen van Albert Pyun.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Wanda Saknussemm is een nerdachtige tiener met een grote bril en piepstem. Ze woont in Los Angeles waar ze werkt in een klein restaurant. Na te zijn gedumpt door haar vriend, ontvangt ze een brief dat haar vader, die archeoloog is, is omgekomen. Ze vliegt meteen naar Noord-Afrika, waar hij aan het werk was. Daar vindt ze tussen zijn persoonlijke spullen aantekeningen over Atlantis. Klaarblijkelijk was dit een buitenaards schip dat millennia geleden op aarde is neergestort en gezonken naar het midden van de aarde. Wanda ontdekt onder haar vaders appartement een geheime kamer, en zet per ongeluk een kettingreactie in gang waardoor ze in een diep gat valt.

Wanneer ze wakker wordt, blijkt ze zich in een grot diep in de aarde te bevinden. Ze begint te vermoeden dat haar vader niet echt dood is, maar waarschijnlijk ook in deze grot is beland. Ze helpt een mijnwerker genaamd Gus te ontsnappen aan twee mensen. Gus, die met een dik Australisch accent praat, stemt toe Wanda te helpen zoeken naar haar vader. Wanda ontdekt al snel dat zowel zij als haar vader worden aangezien voor spionnen die blijkbaar een invasie zouden beramen tegen Atlantis. Door alles wat ze meemaakt in het ondergrondse gangenstelsel verandert Wanda van een nerd in een sterkere en aantrekkelijkere vrouw. Ze wordt net als de andere mensen van de bovenwereld een “alien” genoemd door de Atlanteanen. Hoewel de meeste Atlanteanen haar niet gunstig gezind zijn, helpt een Atlanteaan genaamd Charmin haar. Wanda wordt gevangen door de kwaadaardige generaal Pykov, die ook haar vader gevangen heeft en beiden wil executeren. De Atlanteaanse leider besluit echter de twee te laten gaan op voorwaarde dat ze niemand over Atlantis vertellen.

Wanda en haar vader kunnen met behulp van een schip ontsnappen naar de bovenwereld. Charmin volgt hen, en begint een relatie met Wanda.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Ireland, Kathy Kathy Ireland Wanda Saknussemm
Moses, William R. William R. Moses Guten 'Gus' Edway
Haines, Richard Richard Haines Prof. Arnold Saknussemm
Paul, Don Michael Don Michael Paul Robbie
Mathews, Thom Thom Mathews Charmin'
Plessis, Janet Du Janet Du Plessis Gen. Rykov / Shank / Custom Officer
Poland, Simon Simon Poland Consul Triton Crassus / The Mailman
Kerridge, Linda Linda Kerridge Auntie Pearl / Roeyis Freki
Trucksess, Kristen Kristen Trucksess Stacy
Kock, Lochner De Lochner De Kock Professor Paddy Mahoney / Professor Ovid Galba

Achtergrond[bewerken]

Wanda’s achternaam, Saknussemm, is een referentie naar het personage Arne Saknussemm uit Jules Vernes roman Naar het middelpunt der aarde.

De film werd in 1993 bespot in de cultserie Mystery Science Theater 3000. Vaste doelwitten waren Wanda’s piepstem, het accent van Gus en het uiterlijk van Atlantis.

Externe link[bewerken]