Allen West

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Allen West
(nog) geen afbeelding beschikbaar
Volledige naam Allen Clayton West
Geboren 10 september 1926
New York
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Overleden 21 december 1978
Gainesville
Verdacht van Autodiefstallen
Status overledenAllen Clayton West (New York City, 10 september 1926 - Gainesville, 21 december 1978) was een Amerikaans crimineel, die was gearresteerd voor grote autodiefstallen en een van de gevangenen was die deelnam aan de ontsnapping van Alcatraz in 1962. Deze ontsnapping was uitgedacht door West, Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin. West was de enige die uiteindelijk niet meedeed aan de ontsnapping, omdat hij niet in staat was om het ventilatierooster van zijn cel op tijd weg te krijgen. Dit lukte de andere drie gevangenen wel, en tegen de tijd dat het West was gelukt, waren de andere drie al vertrokken en maakten ze zich klaar om het eiland te verlaten. Omdat West geen andere uitweg kon vinden, had hij geen keuze dan te blijven.

Na de ontsnapping van de drie anderen gaf hij enkele interviews aan de FBI en andere autoriteiten waarin hij zijn rol in de ontsnapping verklaarde en uitlegde hoe het plan in elkaar zat. De drie gevangenen werden nooit meer gezien. West heeft daarna geen ontsnappingspoging meer ondernomen.

In de film Escape from Alcatraz uit 1979, werd Allen West gespeeld door Larry Hankin. Hierin werd zijn naam echter om een onbekende reden gewijzigd in "Charley Butts".