Alpenblitz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alpenblitz
Algemene informatie
Type Stalen gemotoriseerde achtbaan
Bouwer(s) Anton Schwarzkopf
Status Niet meer in productie
Productie Alpenblitz I: 1974
Alpenblitz II: 1975 - 1983
Alpenblitz I
Baanlengte 210 m
Baanhoogte 6,00 m
Inversies Geen
Treinen 1
Alpenblitz II
Topsnelheid 72 km/u
Baanlengte 210 m
Baanhoogte 5,00 m
Inversies Geen
Treinen 1
Alpenblitz I op RCDB
Alpenblitz II op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Alpenblitz (eerst Alpenblitz I, opgevolgd door Alpenblitz II) is een gemotoriseerd achtbaanmodel ontworpen door de Duitse achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf.

1rightarrow blue.svg Zie het kopje Voorbeelden onderaan dit artikel voor gebouwde exemplaren van deze baan met dezelfde naam.

Alpenblitz I en Alpenblitz II[bewerken]

Alpenblitz was na de Wildcat (wildemuis) en de Jet Star-reeks (gewone achtbanen) de derde achtbaansoort van Schwarzkopf. De eerste versie ervan, die nu volgnummer 'I' krijgt, is één keer verkocht geweest en kreeg de naam Cresta. De eigenaar ervan was de Duitse foorkramer Rudolf Robrahn. Echter waren er met deze baan veel technische problemen, waarna Schwarzkopf zijn model grondig reviseerde en met enkele aanpassingen opnieuw verkocht onder de naam Alpenblitz II. De Alpenblitz I werd niet meer verkocht; de Alpenblitz II uiteindelijk 9 keer aan pretparken, maar het was vooral een kermisachtbaan.

Technisch[bewerken]

Alpenblitz II was net zoals de Alpenblitz I 210 meter lang, maar was in tegenstelling tot de 6 meter hoge Alpenblitz I slechts 5 meter hoog. Door de gemotoriseerde trein kon de baan topsnelheden halen van 72 kilometer per uur.

Naam[bewerken]

Alpenblitz is Duits voor "Alpenbliksem".

Voorbeelden[bewerken]