Amsterdam The Style Outlets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Amsterdam The Styles Outlets)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-02-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Toekmomstmuziek

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Amsterdam The Styles Outlets
Locatie SugarCity Halfweg, Noord-Holland (nabij Amsterdam)
Coördinaten 52° 23′ NB, 4° 45′ OL
Openingsdatum Herfst 2020
Winkels
Oppervlakte 19.000 m2
Aantal winkels 115 (bij volledige oplevering)
Parkeergelegenheid 1.450
Detailkaart
Amsterdam The Style Outlets (Haarlemmermeer)
Amsterdam The Style Outlets
Officiële website

Amsterdam The Style Outlets is een toekomstig outletcentrum in Halfweg, tussen de steden Haarlem en Amsterdam. Het zal de eerste vestiging zijn van The Style Outlets in Nederland, en het eerste outlet centrum in de Randstad[1]. Het zal deel gaan uitmaken van de postindustriële zone die bekend staat als SugarCity, deze zone is gelegen op het voormalig terrein van de in 1992 gesloten suikerfabriek van CSM. Het outletcentrum heeft een ‘architectonisch ontwerp gebaseerd op het Nederlandse landschap en traditie van water en stenen’.[2]

In 2018 werd begonnen met de bouw van het centrum, bij oplevering zal het een verhuurbaar oppervlak hebben van 18.000 m2, dat ruimte zal bieden aan 115 winkels met parkeergelegenheid voor 1.450 auto's. Er zijn voornamelijk kledingwinkels gedacht, maar er zullen ook winkels komen die bijvoorbeeld sportartikelen, accesoires en woonartikelen verkopen. Daarnaast is er gedacht aan een recreatiezone en restaurants met terrassen.

Voorgeschiedenis[bewerken]

De besluitvorming rond de bouw van het outletcentrum was niet vrij van discussies. Zo was de gemeente Haarlem bang dat dagjesmensen zullen uitwijken naar het nieuw te bouwen outletcentrum en zo de winkels in de binnenstad links zullen laten liggen, wat gepaard zal gaan met leegloop van winkels aldaar door dervende inkomsten.[3] In mei 2015 verkreeg Neiver groenlicht met de omgevingsvergunning van de toenmalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, zo kon er gestart worden met de aanleg van het complex.[4] De aannemer verwachtte toen dat de deuren kunnen openen in 2017. Echter werd in september 2017 bekend dat de opening twee jaar is uitgesteld naar eind 2019. De vertraging werd veroorzaakt door bezwaren tegen de bouwvergunning, de rechter moest zich toen nog in hoger beroep uitspreken.[5][6] In november liet de projectontwikkelaar opnieuw weten de openingsdatum te moeten uitstellen, deze werd nu gesteld op de herfst van 2020.[2]

Externe Link[bewerken]