Ana Ortiz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ana Ortiz
Ana op de Heart Truth Fashion Show 2008
Ana op de Heart Truth Fashion Show 2008
Algemene informatie
Volledige naam Ana Ortiz
Geboren 25 januari 1971
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ana Ortiz (Manhattan, New York, 25 januari 1971) is een Amerikaanse zangeres, film- en televisie actrice, het meest bekend door haar rol in de telenovelle Ugly Betty.

Ze groeide op in Philadelphia. Haar vader was er het eerste raadlid van Puerto Ricaanse afkomst. Haar moeder werkt met autistische kinderen in Manhattan en heeft er een soepkeuken. Als kind wilde ze ballerina worden, en volgde 8 jaar lang les hierin. Toen schakelde ze over naar zingen en ging les volgen aan de Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts in New York en de University of the Arts in Phildelphia.

In het begin van haar carrière speelde ze in wat toneelstukken in New York, en werd zo ontdekt als actrice. Op televisie speelde ze kleinere rolletjes in NYPD Blue, Dr. Quinn, Medicine Woman, Everybody Loves Raymond, Boston Legal en ER.

In september 2006 kreeg ze een rol in 'Ugly Betty', die ze vertolkte tot het einde van de reeks in 2010. Ze speelde hierin Betty's zus Hilda, tevens de moeder van Justin. Tijdens de audities solliciteerde ze eerst zelf voor de rol van Betty. Ondertussen speelt Ana (anno 2013) in de reeks Devious Maids.

Externe links[bewerken]