Annabel Tavernier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Annabel Tavernier
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 8 maart 1989
Geboorteplaats Oostende
Kieskring Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA)
Functies
2019 - heden Vlaams parlementslid
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Annabel Tavernier (Oostende, 8 maart 1989) is een Belgisch politica actief binnen de N-VA.

Levensloop[bewerken]

Tavernier groeide op in Oostende en doorliep van 2001 tot 2007 haar secundair onderwijs aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege. Ze behaalde in 2011 een master Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Daarvoor liep ze stages bij de Belgische ambassade in Zuid-Afrika en de Europese Delegatie in Namibië en had ze via uitwisselingsprogramma's vakken kunnen volgen aan Lunds universitet en Stanford University. Aanvullend behaalde ze aanvullende masters aan het Instituut voor Europese Studies van de Vrije Universiteit Brussel en de Diplomatische Academie in Wenen.

Ze werkte als N-VA-fractiemedewerker Buitenlandse Zaken in het Europees Parlement en stapte na anderhalf jaar over naar het team van de Deense Europarlementariër Anders Vistisen, waar ze afdelingshoofd werd.

Tavernier werd bij de verkiezingen van 26 mei 2019 verkozen als Vlaams Parlementslid op de lijst van de N-VA in de Kieskring Brussel-Hoofdstad met 1.439 voorkeurstemmen.[1]

Tavernier woont in Schaarbeek en is actief als voorzitter voor de lokale afdeling van de N-VA in haar gemeente. Haar oom Jef Tavernier was medeoprichter van Agalev, de voorloper van Groen.