Anneke Raven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Anneke Raven
Raven (2011)
Algemene informatie
Volledige naam Antje Henderika Raven
Geboren 20 juli 1955
Geboorteplaats Onstwedde
Partij CDA
Titulatuur BA
Alma mater Universiteit Utrecht
Politieke functies
2001-2007 lid Provinciale Staten van Utrecht
2003-2007 fractievoorzitter CDA Utrecht
2007-2011 lid Gedeputeerde Staten van Utrecht
2011-2021 burgemeester van Hellendoorn
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Antje Henderika (Anneke) Raven (Onstwedde, 20 juli 1955) is een Nederlandse bestuurder en CDA-politica.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Raven is geboren in Onstwedde en getogen in Klazienaveen. Ze studeerde rechten maar heeft deze niet afgerond. In het begin van haar carrière was ze managementassistente bij Energiebedrijf Groningen en Drenthe en bovendien was ze landelijk secretaris/penningmeester van ARJOS, de jongerenorganisatie van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP; ging in 1980 op in het CDA). Verder is ze ook nog ARP-stafmedewerker geweest en was ze eindredacteur van het 'Nederlandse Gedachten' (weekblad van de ARP) en 'CDActueel' (maandblad van het CDA). Daarnaast heeft Raven ook bij de NCRV gewerkt waarbij ze zich vooral bezighield met godsdienstige programma's op de radio en televisie.

Later werd ze bij de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle docent radio bij de faculteit 'Journalistiek en Communicatie' daarna ging ze werken bij de Media Academie waar ze projectmanager was maar ook mediatrainingen gaf en rtv-redacties begeleidde. Daarnaast was ze vanaf 2001 lid van de Provinciale Staten van Utrecht wat ze tot 2007 zou blijven. In de periode van 2003 tot 2007 was ze daar CDA-fractievoorzitter en van 2007 tot 2011 lid van de Gedeputeerde Staten met in haar portefeuille onder andere Financiën, Samenleving en Cultuur. Naast haar politieke loopbaan volgde ze een studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en rondde deze af met een Bachelor of Arts met haar eindscriptie “Globalisering; de positie. van vrouwen in relatie tot het verstrekken van microkredieten”.

Medio 2011 werd ze benoemd tot burgemeester van de Overijsselse gemeente Hellendoorn. Op 9 maart 2021 werd bekend dat zij per 15 december van dat jaar stopt als burgemeester van Hellendoorn. Op 20 december van dat jaar werd Jorrit Eijbersen burgemeester van Hellendoorn.

Voorganger:
J.G. Kristen (wnd)
Burgemeester van Hellendoorn
2011 - 2021
Opvolger:
J.J. Eijbersen