Antonia Niedermaier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Antonia Niedermaier
Niedermaier in 2022
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 20 februari 2003
Geboorteplaats Rosenheim
Nationaliteit Vlag van Duitsland Duitsland
Lengte 163 cm
Gewicht 52 kg
Sportieve informatie
Huidige ploeg Canyon//SRAM Racing
Discipline(s) Wegwielrennen
Ploegen
2022
2023-heden
Canyon//SRAM Generation
Canyon//SRAM Racing
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Antonia Niedermaier (Rosenheim, 20 februari 2003) is een Duits toerskiër en wielrenster die sinds 2023 rijdt voor Canyon//SRAM Racing.

Wielercarrière[bewerken | brontekst bewerken]

2021[bewerken | brontekst bewerken]

In september 2021 nam Niedermaier deel aan de Limburgse rittenkoers Watersley Ladies Challenge. Ze eindigde als zesde in de tweede etappe, een individuele tijdrit over twaalf kilometer, en als elfde in het algemeen klassement. Bij de Europese kampioenschappen voor junioren in Italië werd ze in de tijdrit tweede achter Aljona Ivantsjenko en vijftiende in de wegrit. Eind september nam ze tevens deel aan de wereldkampioenschappen voor junioren in België. Ze werd in de tijdrit derde achter Ivantsjenko en Zoe Bäckstedt en 76e in de wegrit.

2022[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2022 reed Niedermaier voor Canyon//SRAM Generation, de opleidingsploeg van Canyon//SRAM Racing. Op 26 juni werd Niedermaier vijfde op het Duits kampioenschap wielrennen op de weg voor elitevrouwen. Begin juli nam ze tevens deel aan de het Duits kampioenschap op de weg voor beloften, waarbij ze als tweede achter Ricarda Bauernfeind eindigde. Een week later werd ze twintigste in de wegrit van het Europees kampioenschap op de weg voor beloften in Portugal. Bij de Visegrad 4 Ladies Race in Slowakije werd ze achtste. In augustus nam ze deel aan de Ronde van Toscane voor beloften. Ze eindigde als vierde in het bergklassement en als vijfde in het jongerenklassemenent. Niedermaier beleefde haar doorbraak in de Tour de l'Ardèche. In deze Franse rittenkoers won ze de vierde etappe, de vijfde etappe, het algemeen klassement en het jongerenklassement. Tevens eindigde ze als tweede in het bergklassement en als derde in het puntenklassement.

2023[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2023 zette Niedermaier de stap naar de hoofdmacht van Canyon//SRAM, waarmee ze in mei derde werd in de ploegentijdrit van de Ronde van Thüringen. Begin juni nam ze deel aan de Ronde van de Pyreneeën. Aldaar werd ze derde in de tweede etappe en derde in het algemeen klassement. Tevens won ze het jongerenklassement en het bergklassement. Op 23 juni won ze het Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften. Een dag later werd ze zesde bij het Duits kampioenschap voor elitevrouwen op de weg. In juli nam ze met de Ronde van Italië deel aan haar eerste grote ronde. Op 4 juli won ze de vijfde etappe door rozetruidraagster Annemiek van Vleuten voor te blijven.

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]

2022
4e etappe Tour de l'Ardèche
5e etappe Tour de l'Ardèche
Eindklassement Tour de l'Ardèche
Jongerenklassement Tour de l'Ardèche
2023
Jongerenklassement Ronde van de Pyreneeën
Bergklassement Ronde van de Pyreneeën
Duitse kampioenstrui Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften
5e etappe Ronde van Italië
Wereldkampioen tijdrijden, Beloften
1e etappe (ITT) Ronde van de Toekomst
Jongerenklassement Ronde van de Toekomst

Resultaten in voornaamste wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Waalse Pijl WK op de weg
2023 74e
2024 48e

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]