Arno Adams

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arno Adams
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 23 september 1956
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1987 -
Genre(s) dialect
Beroep zanger
Officiële website
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Arno Adams (Belfeld, 23 september 1956) is een Nederlands zanger die voornamelijk in het dialect van zijn geboortedorp zingt.

Op zestienjarige leeftijd begon hij in een fabriek te werken. Op dertigjarige leeftijd kwam hij in de muziekwereld. Hij begon met zingen met een joekskapel. Hoewel dit veel optredens opleverde viel de samenwerking snel uiteen.

Hierna speelde hij met een aantal beroepsmuzikanten en zong voornamelijk covers in de stijlen soul, jazz, pop en blues. Hij had gitaar leren spelen en begon ook zelf muziek te schrijven. In het begin deed hij dat in het Engels. De laatste jaren zingt hij in zijn eigen dialect.

Adams maakte zijn debuut in 2002 met het album Dans Met Mich. In 2004 kwam het album Ich Weit Desse D’r Bus uit dat hij samen met Mike Roelofs en Leon Bartels maakte. De arrangementen kwamen van de hand van Bartels. Aan de opnames werkten onder andere gitarist Bart Oostindie en Bart-Jan Baartmans (die tegenwoordig in de band van Frans Pollux speelt) mee. De single Kus Mich Dan werd uitgebracht.

In 2007 kwam de cd Mooderzeel Allein uit. Hieraan werkten ook bayan-speler Oleg Fateev en Bart Oostindie mee.

Op 20 februari 2014 zond de NTR in het programma Het uur van de wolf de documentaire Belfeld Blues uit. Regisseur Hans Heijnen portretteert hierin het leven en werk van Adams. In de uitzending zijn onder meer liedjes van zijn cd Maondaagmorgezon uit 2013 verwerkt.