Artemis Fowl en het Atlantis Complex

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Artemis Fowl en het Atlantiscomplex (Boek 7)
Oorspronkelijke titel Artemis Fowl And The Atlantis Complex
Auteur(s) Eoin Colfer
Land Ierland
Taal Engels
Reeks/serie Artemis Fowl
Genre Fantasy
Uitgever Van Goor (Unieboek)
Uitgegeven 6 januari 2011
Voorloper Artemis Fowl en de tijdparadox
Vervolg Artemis Fowl: De Laatste Beschermer
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Artemis Fowl en het Atlantiscomplex is het zevende boek in de serie Artemis Fowl. Het is verschenen in het Nederlands op 6 januari 2011 en is het voorlaatste boek in de serie.

Korte inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In IJsland heeft Artemis Fowl, het meestergenie, een groep elfen bijeen geroepen - waaronder Holly Short, kapitein van de elfBI, en Foaly, de centaur. Hij heeft de oplossing voor de opwarming van de aarde gevonden. Artemis gedraagt zich echter vreemd. Hij lijkt wel paranoïde, en hij heeft iets met het getal 5. Holly ontdekt dat Artemis lijdt aan het "Atlantiscomplex" - dit betekent dat hij ontzettend paranoia wordt door het blootstellen van de hersenen aan te grote problemen en dergelijke, zodat die niet meer goed kunnen werken. En net nu hebben de elfen hem nodig, want Atlantis wordt bedreigd. De stad zal in handen komen van slechte robots als Artemis niets doet. En hij kan ook niks doen, wegens zijn paranoia. Holly probeert om de echte oude Artemis Fowl terug te krijgen, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat de stad niet wordt overgenomen door de mysterieuze robots. Anders zal Atlantis vernietigd worden - tezamen met alle elfen - en het is dus van groot belang dat "Arty" terug zichzelf wordt.

Voorloper en vervolg[bewerken]

Met bijna twee jaar ertussen is in november 2012 het laatste boek verschenen. In dit boek wordt beschreven hoe Opal Koboi - die het laatst in het zesde boek te zien was - een laatste kans grijpt om de wereld de hare te maken.