Ary and the Secret of Seasons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ary and the Secret of Seasons
Ontwikkelaar Genese Davis
Uitgever Modus Games
Maximum Games
Uitgebracht 1 september 2020
Genre Avonturenspel, Platformspel, Puzzelspel, Vechtspel
Spelmodus Singleplayer
Platform Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows, Google Stadia
https://exiin.com/
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Ary and the Secret of Seasons is een singleplayer computerspel van de Belgische ontwikkelaar en indiestudio eXiin. Het avonturenspel werd in september 2020 uitgebracht en nadien ook aangepast voor spelconsoles door Fishing Cactus.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Ary is een meisje dat getuige is van een vreemde gebeurtenis in haar stad Yule. Wanneer door een onverwachte seizoenwisseling rode kristallen uit de lucht vallen en grote schade aanrichten, gaat ze op zoek naar de Guardians of the Seasons. Deze bewakers van de seizoenen hebben de macht hebben om de normale cyclus te herstellen. Verder gaat ze ook op zoek naar haar vermiste oudere broer Flynn. Deze verdween toen hij als leerling wintertuinbewaker in het gezelschap was van leerling lentebewaker Prince Crocus.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel werd gemengd ontvangen in recensies. Men prees de unieke elementen om de omgeving te veranderen, het verhaal en de personages. Kritiek was er op de vele technische fouten. Op Metacritic, een recensiesverzamelaar, heeft het spel een score van 59% voor de pc-versie.[1]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]