Atlantis by Sea Life

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Atlantis by Sea Life
Atlantis by Sea Life in Legoland Deutschland
Algemene informatie
Locatie Vlag van Denemarken Legoland Billund
Vlag van Duitsland Legoland Deutschland
Vlag van Verenigd Koninkrijk Legoland Windsor
Vlag van Verenigde Staten Legoland Californië
Vlag van Verenigde Arabische Emiraten Legoland Dubai
Vlag van Japan Legoland Japan
Thematisering en muziek
Thema Onderwaterwereld
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Atlantis by Sea Life zijn diverse attracties in verschillende attractieparken van Legoland. De opzet en naam van de attractie verschilt per locatie. Overeenkomst van alle locaties is dat de attracties in het teken staan van de onderwaterwereld. Ook is de samenwerking opgezocht met SeaLife. Die overigens van dezelfde eigenaar, Merlin Entertainments, is als de parken van Legoland.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

Legoland Billund
De attractie heeft als naam Atlantis by Sea Life, is ingericht als walkthrough en opende in 2007. Bezoekers leggen het traject door een zeeaquarium af. In het aquarium staan diverse objecten van lego opgesteld zoals een duiker.[1]
Legoland Deutschland
Atlantis by Sea Life is de naam van de attractie in Legoland Deutschland en opende in 2009. De attractie is qua opzet gelijk aan die van Legoland Billund. Er staan in het zeeaquarium meer dan 50 lego-objecten opgesteld die gezamenlijk uit meer dan 1 miljoen stenen bestaan. De temperatuur van het water is 25,5 graden Celsius.[2]
Legoland Windsor
In Legoland Windsor heet de attractie LEGO® City Deep Sea Adventure en is geopend in 2011.[3] De attractie is opgezet als een hangende darkride, waarbij de gondels gedecoreerd zijn naar onderzeeboten. De boten hangen gedeeltelijk onder water, waardoor bezoekers via ramen onder in de gondels het zeeaquarium in kunnen kijken.
Legoland Dubai
In Legoland Dubai heet de attractie Submarine Adventure en opende in 2017. De attractie is qua opzet gelijk aan die van Legoland Windsor.
Legoland Californië
Lego City Deep Sea Adventure is de naam van de locatie in Californië. De attractie opende in 2018 en is qua opzet gelijk aan die van Legoland Windsor.
Legoland Japan
De naam van de attractie is Submarine Adventure. De attractie is qua opzet gelijk aan die van Legoland Windsor.