Naar inhoud springen

B.V.W. 'Biologica'

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
B.V.W. 'Biologica'
Type Studievereniging
Studierichting Biologie en Marine Sciences
Locatie Wageningen
Oprichting 1987
Ledental 900
Website https://bvwbiologica.com/

B.V.W. 'Biologica' is een studievereniging in Wageningen voor de bachelor Biologie, bachelor Marine Sciences en master Biologie aan de Wageningen University & Research. De vereniging telt 900 leden en is opgericht in 1987. Activiteiten van educatieve en recreatieve aard worden georganiseerd door 26 commissies en een ondervereniging. Deze worden overzien door een 7-koppig bestuur.

Sinds de oprichting van de bachelor biologie in Wageningen in 1970 organiseerden studenten al activiteiten. Zo waren er commissies voor een nieuwsblad, borrels en de introduktie periode voor nieuwe studenten. In 1982 bundelden deze commissies zich tot de Biologenvereniging Wageningen. Vijf jaar later volgde de officiële oprichting van de vereniging.

In het academisch jaar 2023/2024 werd de nieuwe bachelor Marine Sciences opgericht. De opleiding werd opgenomen bij Biologica en zo konden ook deze studenten lid worden. Aan het eind van dit jaar is de ondervereniging 'M.S.A. Minoa' (Marine Sciences sub-Association Minoa) opgericht, met als doel het organiseren voor activiteiten gerelateerd aan Marine Sciences.