Bank de Kremer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
08-11-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: relevantie onduidelijk, geen bronnen, lijkt promotioneel

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Bank de Kremer is een divisie van Bank J.Van Breda & C°. Bank J.Van Breda & C° vormt samen met Delen Private Bank de financiële tak van de beursgenoteerde groep Ackermans & van Haaren. Bank de Kremer is opgericht in juni 2018 en begeleidt zijn klanten bij de opbouw, het beheer en de bescherming van hun vermogen. Een gratis en vrijblijvende app staat centraal in de digitale aanpak van de bank. Gebruikers van de app kunnen hun volledige vermogen anoniem in kaart brengen en krijgen zo inzicht hun financiële situatie, nu en in de toekomst. De hoofdzetel is net zoals Bank J.Van Breda & C° ondergebracht te Antwerpen in het daartoe gerenoveerde Goederenstation Zuid aan de Ledeganckkaai.

Oorsprong[bewerken]

Bank de Kremer ontleent zijn naam aan Gerard De Kremer, de oorspronkelijke naam van Gerardus Mercator. Hij was een befaamde cartograaf die in de 16e eeuw de wereld in kaart bracht en daarmee houvast bood aan zeelieden. Diezelfde leidraad wil Bank de Kremer ook bieden aan zijn klanten. Het logo stelt een sterk ingezoomde en vereenvoudigde plattegrond voor, die subtiel een K vormt.

ABK[bewerken]

In 2011 werd ABK bank (Antwerps Beroepskrediet) overgenomen door Bank J.Van Breda & C° na een maandenlange overnamestrijd met de Franse financiële groep Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE)[1]. De focus van de bank werd verlegd naar vermogensbegeleiding voor particulieren. In 2018 werd ABK bank omgedoopt tot Bank de Kremer[2].

Referenties[bewerken]