Barefoot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Barefoot
Regie Andrew Fleming
Producent Lisa Demetree
David Scharf
Scenario Stephen Zotnowski
Montage Tara Timpone
Cinematografie Alexander Gruszynski
Distributie Roadside Attractions
Première 2014
Genre Romantische komedie, tragikomedie
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $6.000.000,-
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 1
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Barefoot is een Amerikaanse romantische tragikomedie uit 2014 onder regie van Andrew Fleming. De film is een remake van het Duitse Barfuss, dat op zijn beurt weer is gebaseerd op het Engelstalige script Barefoot van Stephen Zotnowski.

De titel komt voort uit het gegeven dat hoofdpersonage Daisy Kensington een hekel heeft aan het dragen van schoenen en daarom vrijwel de hele film op haar blote voeten loopt.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Jay Wheeler is een zoon uit een welvarende familie vol mensen met zowel privé als maatschappelijk voortvarend verlopende levens. Hijzelf is daarentegen een vrijgezelle rokkenjager die een minimuminkomen verdient als conciërge van een psychiatrisch ziekenhuis. Daarnaast heeft hij met gokken een schuld van $37.000,- opgebouwd bij een woekeraar. Dit alles verzwijgt hij tegenover zijn familie, die hij voorhoudt dat hij een managementfunctie heeft in het ziekenhuis.

Wanneer Jay wordt uitgenodigd voor de bruiloft van zijn jongere broer, wil hij de gelegenheid aangrijpen om zijn wantrouwige ouders ervan te overtuigen dat hij zijn leven wel degelijk op orde heeft. Daarom zoekt hij een vrouw die zich voor de gelegenheid voor wil doen als zijn vaste partner. Hij kent niettemin alleen strippers en eenmalige veroveringen die geen van allen aan zijn plan willen meewerken. Nadat Daisy Kensington voor opname aankomt bij het psychiatrisch ziekenhuis waar hij werkt, volgt ze hem naar buiten. Bij gebrek aan alternatieven neemt Jay haar daarop mee naar zijn familie om zich voor te doen als zijn als verpleegster werkende vriendin. De naïeve en aanhankelijke Daisy is alleen totaal wereldvreemd en uiterst onzeker doordat ze in volstrekte sociale isolatie opgroeide bij haar geesteszieke moeder.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]