Bart Smit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bart Smit
Vestiging Bart Smit in Emmen
Vestiging Bart Smit in Emmen
Oprichting 1 juni 1967
Oprichter(s) Bart Smit
Eigenaar Blokker Holding
Hoofdkantoor Volendam
Producten Speelgoed, multimedia, elektronica en toebehoren
Portaal  Portaalicoon   Economie

Bart Smit is de naam van een Nederlandse winkelketen die gespecialiseerd is in speelgoed, multimedia, elektronica en toebehoren.

De winkelketen begon op 1 juni 1967 als een kleine handelszaak in Volendam. Oorspronkelijk verkocht Bart Smit naast speelgoed ook huishoudelijke en aardewerken artikelen, zoals servies. Later richtte Bart Smit zich uitsluitend op speelgoed. De eigenaar was de winkelier Bart Smit, vandaar de naam van de keten. Tot 1995 noemde de winkelketen zich "Speelgoedpaleis Bart Smit". De keten breidde zich steeds verder uit en in 1989 opende het eerste filiaal in België.

Naast de vestigingen in Nederland (196) en België (55) is er één vestiging in Luxemburg.

In totaal had Bart Smit dus 252 vestingen.

Momenteel is Barts zoon, Thomas Smit, directeur van Bart Smit B.V. Het hoofdkantoor is gevestigd in Volendam, maar de afdelingen Marketing & Beveiliging bevinden zich op het kantoor Instore in Breda.

Bart Smit is onderdeel van Blokker Holding. Op 28 juni 2016 werd een plan gepresenteerd om de winkels van Bart Smit in 2017 te laten verdergaan als Intertoysfilialen.[1] Op 1 april 2017 moest deze ombouwing voltooid zijn. Dit is niet gehaald door een conflict met de franchisers. Hierdoor is het ombouwen van de laatste winkels tijdelijk gestaakt. [2]

Speelboek[bewerken]

Net als Intertoys brengt ook Bart Smit rond de Sinterklaastijd jaarlijks een speelboek uit. Dit heet bij hen het Cadeauboek.

Noten[bewerken]

  1. Bart Smit en Toys XL worden Intertoys, NOS, 28 juni 2016
  2. Binnen twee maanden is ook Bart Smit verleden tijd, NOS, 7 februari 2017