Beaux Arts Trio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Beaux Arts Trio was een wereldwijd bekend pianotrio, opgericht door de pianist Menahem Pressler. Het trio maakte zijn debuut op 13 juli 1955 op het Berkshire Music Festival, dat nu bekendstaat als het Tanglewood Music Center. Het laatste concert van het trio was in Tanglewood op 21 augustus 2008. Het werd rechtstreeks uitgezonden (en gearchiveerd) op de website van NPR Music.

Het Beaux Arts Trio maakte opnames van het complete standaardrepertoire voor pianotrio. In 2005 vierde het trio zijn 50-jarig bestaan met twee speciale CD-uitgaven, een met hun populairste uitgaven (uitgegeven door Philips), en de tweede met een jubileumcollectie van nieuwe muziek (uitgave van Warner Records). Gedurende zijn lange bestaan werd het trio bijeengehouden door de oprichter Menahem Pressler. De oorspronkelijke drie leden van het trio bij de oprichting in 1955 waren:

Pressler bleef de vaste pianist. De bezetting van de violist en de cellist veranderde een aantal keren. Tot de latere leden behoren onder anderen:

Externe links[bewerken]