Begraafplaats van Lens Oost

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Begraafplaats van Lens Oost
Toegang tot de begraafplaats
Plaats Lens Vlag van Frankrijk Frankrijk
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Begraafplaats van Lens Oost is een gemeentelijke begraafplaats gelegen in de Franse stad Lens (Pas-de-Calais). Ze werd in 1843 aangelegd en is de grootste begraafplaats van de stad. Heden zijn meer dan 6000 graven geregistreerd. De begraafplaats ligt 850 m ten oosten van het stadscentrum en bestaat uit twee grote vierhoekige delen die met één hoek aan elkaar grenzen. In de oostelijke hoek gevormd door beide delen ligt het Deutscher Soldatenfriedhof Lens-Sallaumines.

Lens Eastern Communal Cemetery
Begraafplaats van Lens Oost
Locatie Lens, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 28
Ongeïdentificeerd 8
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Op deze begraafplaats zijn drie perken waarin samen 26 Britse gesneuvelden (waaronder 8 niet geïdentificeerde) uit de Eerste Wereldoorlog begraven liggen. Zij stierven tussen september 1915 en oktober 1916. Er liggen ook 2 slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog begraven. De graven worden onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission en zijn daar geregistreerd als Lens Eastern Communal Cemetery.

De gemeentelijke begraafplaats werd in het begin van de oorlog door de Duitse bezettingstroepen gebruikt. Er liggen ook 74 Franse militairen uit de Eerste Wereldoorlog begraven.

Zie de categorie Lens Eastern Communal Cemetery van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.