Naar inhoud springen

Begraafplaats van Neuville-en-Ferrain

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Begraafplaats van Neuville-en-Ferrain
Toegang tot de begraafplaats
Plaats Neuville-en-Ferrain Vlag van Frankrijk Frankrijk
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Begraafplaats van Neuville-en-Ferrain is een gemeentelijke begraafplaats in de Franse gemeente Neuville-en-Ferrain in het Noorderdepartement. De begraafplaats ligt aan de Rue de Reckem op 250 m ten noordwesten van het dorpscentrum (Église Saint-Quirin). Ze heeft een min of meer vierkantig grondplan en wordt gedeeltelijk omgeven door een haag of een betonnen afsluiting. Het terrein wordt door evenwijdige paden verdeeld in perken.

Centraal op de begraafplaats staat een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de wereldoorlogen en andere militaire conflicten.

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Neuville-en-Ferrain Communal Cemetery
Monument met de namen van de Britse gesneuvelden
Locatie Neuville-en-Ferrain, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 3
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Op de begraafplaats liggen 3 geïdentificeerde Britse piloten uit de Eerste Wereldoorlog. Het zijn de luitenants Walter A. Brooking, James C. Bush en William W. Chapman. De twee laatstgenoemden werden met hun Bristol F.2 Fighter op 7 oktober 1917 neergeschoten. James C. Bush werd onderscheiden met het Military Cross (MC). Ze liggen begraven onder het oorlogsmonument. Hun namen staan in de registers van de Commonwealth War Graves Commission onder Neuville-en-Ferrain Communal Cemetery.

Zie de categorie Neuville-en-Ferrain Communal Cemetery van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.