Belle en het Beest: Belle's Wonderlijke Verhalen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Belle en het Beest: Belle's Wonderlijke Verhalen
Tagline 3 Magical Storybook Adventures
Regie Cullen Blaine
Daniel de la Vega
Barbara Dourmashkin
Dale Kase
Bob Kline
Burt Medall
Mitch Rochon
Producent Bob Kline
David W. King
Scenario Alice Brown
Richard Cray
Carter Crocker
Sheree Guitar
Chip Hand
Hoofdrollen Paige O'Hara
Robby Benson
Jerry Orbach
David Ogden Stiers
Muziek Harvey Cohen
Distributie Walt Disney Home Video
Première 17 februari 1998
Genre Animatie
Speelduur 70 minuten (origineel)
92 minuten (speciale editie)
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Belle en het Beest: Belle's Wonderlijke Verhalen (originele titel Belle's Magical World) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1998, geproduceerd door Disney. Het is een direct-naar-video vervolg op de film Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest, en net als die film een midquel van de film Belle en het Beest uit 1991.

De film bestaat uit vier losse fragmenten, die zich allemaal afspelen tijdens de originele film (ergens tussen het gevecht met de wolven en de dansscène).

Verhaal[bewerken | bron bewerken]

The perfect word/Het perfecte woord
Belle en het Beest plannen een diner samen. Tegen Pendules advies in neemt Belle een pratend woordenboek genaamd Van Dalen mee naar het diner. Door de opmerkingen van Van Dalen loopt het diner uit op een ramp. Belle en het Beest weigeren nadien nog met elkaar te spreken. Van Dalen probeert het goed te maken door namens het Beest een brief te schrijven aan Belle. Wanneer het Beest dit ontdekt, gooit hij haar het kasteel uit. Belle brengt haar terug en leert het Beest zo een lesje over vergeving.
Fifi's folly/Fifi's dwaasheid
Het is precies een jaar geleden dat Lumière en Fifi hun eerste afspraakje hadden. Lumière is erg nerveus over hoe hij dit feit moet vieren en vraagt Belle om advies. Fifi ziet hen en denkt dat Lumière een oogje heeft op Belle. Om hem terug te pakken probeert ze een relatie aan te gaan met Pendule, die daar duidelijk niet van gediend is. Uiteindelijk wordt het misverstand opgehelderd.
Mrs. Potts' party/Mevrouw Tuits feestje
Mevrouw Tuit voelt zich depressief dus besluit Belle haar op te vrolijken. Ze organiseert een verrassingsfeest voor haar, maar moet oppassen dat ze het Beest niet stoort. De rivaliteit tussen Lumière en Pendule gooit roet in het eten daar ze steeds proberen elkaars bijdragen aan het feest te saboteren. Pas na een uitbrander van Belle zetten ze hun rivaliteit opzij en geven mevrouw Tuit het perfecte feest.
The broken wing/De gebroken vleugel
Belle vindt een gewonde vogel in haar kamer en verzorgt hem, maar vergeet hierdoor haar afgesproken lunch met het Beest. Het Beest ontdekt dit en is razend. Wanneer hij de vogel probeert te vangen, struikelt hij over Pendule en stoot zijn hoofd. De klap geneest hem van zijn haat voor de vogel, maar door zijn egoïstische gedrag sluit hij de vogel nu op in een kooi zodat het dier hem de hele dag kan vermaken. Belle overtuigt het Beest de vogel te laten gaan zodra zijn vleugel is genezen.

Stemacteurs[bewerken | bron bewerken]

In de Nederlandse nasynchronisatie zijn te horen:

Achtergrond[bewerken | bron bewerken]

De film bevat twee gezongen nummers, beide gezongen door Belle:

  • Listen With Our Hearts
  • A Little Thought

De vier verhalen in de film zijn vermoedelijk afleveringen van een Belle en het Beest-animatieserie die na uitkomst van de originele film een tijdje op de planning stond, maar nooit is gemaakt. Dit is onder andere te zien aan de lagere kwaliteit van de tekenstijl ten opzichte van de vorige twee films.

Bij de originele uitgave in 1998 bevatte de film alleen de segmenten The Perfect Word, Fifi's Folly en The Broken Wing. Het vierde segment werd toegevoegd voor de speciale editie uit 2003.

Prijzen en nominaties[bewerken | bron bewerken]

In 1998 werd Belle en het Beest: Belle's Wonderlijke Verhalen genomineerd voor twee Annie Awards:

  • Outstanding Achievement in an Animated Home Video Production
  • Outstanding Individual Achievement for Voice Acting by a Female Performer in an Animated Feature Production

In 1999 werd de film genomineerd voor een Golden Reel Award in de categorie “beste geluidsmontage – direct-naar-video”

Externe links[bewerken | bron bewerken]