Rob Fruithof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rob Fruithof
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 4 oktober 1951
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Acteur, presentator
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Rob Fruithof (Bussum, 4 oktober 1951) is een Nederlands acteur en presentator van amusementsprogramma's. Hij studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1975 kwam hij bij toneelgroep Theater.

Hij presenteerde o.a. het interne KLM Cabinejournaal. Bekender werd hij als presentator toen hij van 1989 tot 1996 Waku Waku bij de KRO deed, een programma met veel bekende Nederlanders en vele dieren. Later stapte hij over naar de TROS waar hij presentator werd van onder andere het programma Te land, ter zee en in de lucht. Begin jaren 90 sprak hij de stem van 'Het beest' in voor de Nederlandse versie van de Disneyfilm Belle en het Beest. Ook was hij in 1979/1980 presentator van het programma "watte" van de Tros over dialecten.

Fruithof speelde ook in een paar afleveringen de rol van Raymond de Haas in de televisieserie Westenwind. Rob Fruithof is verder een bekende stem in talloze radio- en televisiespotjes. Bijvoorbeeld voor OHRA, Tefal en Bolletje.

Tussen 2003 en 2004 was Rob te zien als Kees de Boei in de Yorin-soap Onderweg naar Morgen. In 2006 bleek dat hij één van de slachtoffers was van de oplichtingspraktijken van René van den Berg. Hij woonde vanaf 2005 in Kaapstad bij vrienden in een bed and breakfast. Hij besloot om echt te gaan wonen in het land en woont nu in Bloubergstrand. In Zuid-Afrika speelt Fruithof regelmatig mee in commercials en doet divers acteerwerk.

Fruithof speelde mee in de Amerikaanse film Sniper: Reloaded uit 2011 in de rol van een Belgische plantage-eigenaar genaamd Jean Van Brunt. Hij speelt een kapitein van een slavenschip in het derde seizoen van de Amerikaanse televisieserie Black Sails.[1] Zijn rol blijft echter beperkt tot 1 aflevering.

Privé[bewerken]

Fruithof was jarenlang de partner van Janke Dekker. Hij heeft met zijn ex, de Bulgaars/Nederlandse violiste Elina, een zoon.