OHRA

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
OHRA
Logo
Het OHRA-gebouw in Arnhem
Motto of slagzin Ja, dat is OHRA
Oprichting 1925
Land Nederland
Hoofdkantoor Rijksweg-West 2
6842 BD Arnhem
Werknemers 450
Producten schadeverzekeringen, levensverzekeringen,
zorgverzekeringen
Industrie verzekeringen
Omzet/jaar € 1,7 miljard
Winst/jaar € 64,4 miljoen
Website www.ohra.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

OHRA is een handelsmerk van onderdelen van de Nationale-Nederlanden en van de CZ Groep.

OHRA is van oudsher een direct writer. De klant kan bij OHRA rechtstreeks verzekeringen en financiële diensten afsluiten, via de telefoon, internet en de post.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

OHRA is opgericht in 1925. De naam is oorspronkelijk de afkorting van Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren.

In 1994 fuseerde OHRA met Nuts. In 1999 fuseerde het nieuwe bedrijf Nuts OHRA Beheer met Delta Lloyd tot Delta Lloyd Nuts OHRA. Sinds 2002 noemt het concern zich Delta Lloyd Groep.

Diverse onderdelen van OHRA zijn geïntegreerd in overeenkomstige onderdelen van Delta Lloyd. Door de overname van Delta Lloyd door NN Group (Nationale-Nederlanden) in 2017 vallen deze, evenals de overige onderdelen van het voormalige Delta Lloyd, onder NN Group, al of niet nog onder de naam OHRA.

De financiële diensten die onder de naam OHRA Bank geleverd werden zijn ook overgegaan op Nationale-Nederlanden. Sinds 2020 wordt de naam OHRA daarbij ook niet meer gebruikt.

Bedrijfsonderdelen van NN Group N.V. die gebruik maken van de handelsnaam OHRA[bewerken | brontekst bewerken]

Tot NN Group N.V. behoren onderstaande bedrijfsonderdelen die gebruikmaken van de handelsnaam OHRA:[1]

  • Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Dit bedrijfsonderdeel maakt gebruik van de handelsnaam OHRA Schadeverzekeringen. Bij de rechtsbijstandverzekeringen van OHRA wordt de rechtsbijstand uitgevoerd door DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V.
  • Nationale-Nederlanden Levensverzekering N.V. Dit bedrijfsonderdeel maakt gebruik van de handelsnaam OHRA Levensverzekeringen.
  • Distributie Zorgverzekering B.V. Dit bedrijfsonderdeel maakt gebruik van de handelsnaam OHRA Zorg en bemiddelt zorgverzekeringen naar OHRA Ziektekostenverzekeringen NV (zie hieronder).

Bedrijfsonderdeel van de CZ Groep dat gebruikmaakt van de handelsnaam OHRA[bewerken | brontekst bewerken]

Een bedrijfsonderdeel van de CZ Groep dat gebruikmaakt van de handelsnaam OHRA is:

  • OHRA Ziektekostenverzekeringen NV (sinds 2009)

Paarse krokodil[bewerken | brontekst bewerken]

De bekendste verschijning in de reclamespotjes van OHRA is de paarse krokodil, een paarse opblaasbare krokodil. Deze was in 2004 voor het eerst te zien in een spotje van OHRA, waarin een moeder met haar dochtertje in een zwembad de paarse krokodil komt ophalen die zij daar heeft achtergelaten. Hierbij lijkt de man achter de balie zich om te draaien om de krokodil terug te geven, maar in plaats daarvan pakt hij een formulier dat de moeder in blokletters moet invullen en de volgende dag moet inleveren bij de Dienst Recreatie om de krokodil in ontvangst te nemen. Sindsdien staat de paarse krokodil symbool voor overdreven en klantonvriendelijke bureaucratie en regelzucht.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]