InsingerGilissen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

InsingerGilissen (voluit: InsingerGilissen Bankiers N.V.) is een private bank en depotbank uit Nederland die financiële diensten levert, zoals bankieren en beleggen. De cliënten van de bank zijn verenigingen, instellingen, stichtingen, kleine en grote ondernemingen particulieren en zelfstandig vermogensbeheerders.

InsingerGilissen heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. Verder zijn er vestigingen in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Enschede en Eindhoven. InsingerGilissen maakt onderdeel uit van het netwerk van het Luxemburgse Quintet Private Bank (voor januari 2020 genaamd KBL epb, onderdeel van Precision Capital banking group).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De bank is in 2017 ontstaan door een fusie van Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers, beiden al onderdeel van KBL epd. Beide banken kennen hun oorsprong in Amsterdam. De fusie werd in mei 2016 ingezet en in 2017 voltooid. Insinger de Beaufort werd in 1779 opgericht en Theodoor Gilissen Bankiers in 1881. Beide banken zijn meerdere keren gefuseerd met andere kleine banken voordat ze samengingen.