Klaverblad Verzekeringen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klaverblad Verzekeringen
Logo
kantoor van Klaverblad in Zoetermeer
Motto of slagzin Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder
Rechtsvorm coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid (ua)
Oprichting 1850
Sleutelfiguren Directie:[1]
  • J.P.P. Barth
  • J.H.M. van Irsen

Raad van commissarissen:

  • R.H. Kliphuis
  • J.W.E. van der Klaauw
  • E. Velzel
  • A.P. Mijer-Nienhuis
Land Nederland
Hoofdkantoor Afrikaweg 2
2713 AW Zoetermeer
Werknemers 412 (fte, 2018)[2]
Producten Schadeverzekeringen
Levensverzekeringen
Industrie verzekeringen
Omzet/jaar € 229 miljoen (2018)[2]
Winst/jaar Gestegen € 3,1 miljoen (2018)[2]
Website https://www.klaverblad.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Klaverblad Verzekeringen is een Nederlandse coöperatieve verzekeringsmaatschappij. Klaverblad is gevestigd in Zoetermeer en kan gezien worden als ‘middelgrote verzekeraar’. Zij biedt verzekeringen voornamelijk via assurantieadviseurs aan, maar ook rechtstreeks via internet.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de voorgangers van Klaverblad Verzekeringen is opgericht in 1850 in Oudewater. De naam van de verzekeraar van toentertijd was 'Nederlandsche Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen van enkel Landbouwers en Veehouders onderling'. In de beginjaren richtte deze voorganger zich op agrariërs die de inventaris en oogst wilden verzekeren

In 1859 werd in Loenen aan de Vecht eenzelfde soort verzekeraar opgericht waarmee een nauwe samenwerking ontstond. Later fuseerden beide verzekeraars met nog twee maatschappijen. Als logo werd toen het (gelukbrengende) klavertjevier gekozen. Vanuit dat logo is de huidige naam Klaverblad Verzekeringen ontstaan.

Het huidige bedrijf[bewerken | brontekst bewerken]

Klaverblad Verzekeringen is een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij die al lang geleden afscheid heeft genomen van uitsluitend agrariërs als doelgroep, al blijven agrariërs een belangrijke markt. Naast agrariërs richt Klaverblad zich tegenwoordig op particulieren, zzp'ers en het MKB. Gemeten naar premie-inkomsten is Klaverblad de 40e verzekeraar van Nederland. Klaverblad heeft ongeveer 375 medewerkers in dienst.

Structuur[bewerken | brontekst bewerken]

Klaverblad Verzekeringen bestaat uit vier bedrijfsonderdelen.

De kern van Klaverblad Verzekeringen wordt gevormd door Coöperatie Klaverblad Verzekeringen U.A. Dit onderdeel staat aan het hoofd van de verzekeringsgroep, waaronder twee verzekeringsmaatschappijen vallen: Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V. en Klaverblad Levensverzekering N.V.

Dochtermaatschappij Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V. sluit schadeverzekeringen en dochtermaatschappij Klaverblad Levensverzekering N.V. voor de levensverzekeringen.

Klaverblad Schadeverzekeringsmaatschappij N.V. werkt ook samen met de Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. Deze onafhankelijke stichting is verantwoordelijk voor het verlenen van juridische bijstand aan klanten met een rechtsbijstandverzekering van een van beide verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor worden mogelijke belangenconflicten vermeden.

Klaverblad Assurantiën[bewerken | brontekst bewerken]

Klaverblad Assurantiën is de internetbemiddelaar van Klaverblad Verzekeringen. Klaverblad Assurantiën verkoopt via internet verzekeringen van Klaverblad Verzekeringen.