FBTO

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FBTO
Vestiging Achmeatoren in Leeuwarden
Motto of slagzin Jij kiest.
Oprichting 1956
Land Nederland
Hoofdkantoor Sophialaan 50
8911 AE Leeuwarden
Producten Schadeverzekeringen
Levensverzekeringen
Zorgverzekeringen
Industrie verzekeringen
Website http://www.fbto.nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie

FBTO is een verzekeringsmaatschappij uit de Friese stad Leeuwarden. Het bedrijf ontstond als onderlinge verzekeringsmaatschappij en werd later een onderdeel van Achmea, een van de grootste verzekeringsconglomeraten van Nederland. FBTO is een direct writer. Dat betekent dat de klant bij FBTO rechtstreeks verzekeringen kan afsluiten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In de jaren 50 van de twintigste eeuw besloot een aantal Friese boeren en tuinders gezamenlijk de risico's van bijvoorbeeld brand te delen. Daartoe werd in 1956 de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO) opgericht. Het aanbieden van verzekeringen begon met verzekeringsagenten in het land, in de jaren '70 bonnetjes in de krant (er was toen een speciale afdeling om de ingevulde bonnen te verwerken tot offertes) én telefonisch. Sinds 1997 kunnen klanten verzekeringen online afsluiten. Dat nam meteen een grote vlucht. Online is inmiddels het grootste kanaal voor het regelen van verzekeringen bij FBTO.

Reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Reclameslogans die FBTO door de jaren heen voerde waren: 'Gelukkig maar', 'FBTO doet het gewoon' en 'Verzekeren kan je zelf'. De eerste commercial was 'De Koorddanser'. Al snel volgen er meer. Met Hans Otjes bijvoorbeeld. Daarna was Monique van de Ven jarenlang het boegbeeld van de verzekeraar. Later stond Bennie Jolink centraal in de commercials 'Verzekeren kan je zelf'. Gevolgd door Richard Kemper van cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper. Vaak samen met Eric Bouwman. Ook Annet Malherbe heeft een rol gespeeld in commercials van de verzekeraar. Haar stem ondersteunde de 'Soms' campagne. Tegenwoordig worden de commercials ingesproken door stemacteur Jurjen van Loon.

Sinds mei 2012 is de pay-off van FBTO 'Jij kiest. FBTO.'

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]