Allianz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Allianz Group
Allianz
Hh-globushaus-Allianzlogo.jpg
Oprichting 1890
Sleutelfiguren Chairman: Henning Schulte-Noelle, CEO: Oliver Batte , COO: Christof Mascher
Hoofdkantoor Hoofdkantoor in München
Werknemers 151.338 (2010) (wereldwijd)
Producten schadeverzekeringen, levensverzekeringen, vermogensbeheer
Website www.allianz.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

De Allianz Group is een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. Allianz heeft circa 173.000 werknemers en is actief in 70 landen.

Geschiedenis[bewerken]

Allianz is opgericht in 1890 in Berlijn. In 1949 verhuisde het hoofdkantoor naar München. In het eind van de 19e eeuw opende Allianz al een nevenkantoor in Londen. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwamen daar vestigingen in Parijs (jaren 50, Italië (jaren 60) en in Nederland, Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten (jaren 70) bij. Deze uitbreidingen werden gevolgd door een overname van de Britse verzekeraar Cornhill Insurance PLC en een belang in Italiaanse verzekeraar Riunione Adriatica di Sicurità (RAS) in de jaren 80. Op 8 februari 2006 nam Allianz ook de overige aandelen van RAS over. In 1990 startte Allianz met een uitbreiding in Oost-Europa met de opening van vestigingen in acht landen. Tegelijkertijd nam Allianz de Amerikaanse verzekeraar Fireman's Fund over gevolgd door de Franse verzekeraar Assurances Generales de France (AGF). Deze overnames werden gevolgd door een uitbreiding in Azië met een aantal joint ventures en overnames in China en Zuid-Korea. In 2001 nam Allianz de Dresdner Bank over.

Sponsoring[bewerken]

Allianz is mede-financier van het Duitse stadion Allianz Arena, is hoofdsponsor van het ATP toernooi Allianz Swiss Open en beheert de Allianz Nederland Kunstcollectie, een initiatief waarmee men vooral startende kunstenaars ondersteunt. In oktober 2014 kondigde Allianz en voetbalclub RSC Anderlecht ook aan een sponsorcontract te hebben gesloten.

Allianz Nederland[bewerken]

Allianz Nederland is ontstaan in 2003 na het samenvoegen van de verzekeraars Royal Nederland en Zwolsche Algemeene. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Met een marktaandeel van 2% is Allianz Nederland de tiende verzekeraar[1] . De omzet van Allianz Nederland bedroeg in 2012 € 1.178 mln. De winst bedroeg € 92 mln.

Allsecur[bewerken]

Allsecur BV is het nieuwste onderdeel van Allianz. Binnen Nederland is Allsecur begin maart 2008 gestart met de verkoop van autoverzekeringen.