Conservatrix

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekering “Conservatrix" N.V. is een levensverzekeringsmaatschappij, gevestigd te Baarn. Het woord 'conservatrix' is Latijn en betekent 'beschermster'. Conservatrix is sinds 1872 op de Nederlandse markt actief.

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd als “Algemeene Maatschappij van Geldelijke Uitkeering N.V.“ opgericht in 1869 in Hotel Leijgraaff aan het Westplein in Rotterdam, in aanwezigheid van de burgemeester van Voorburg, een geneesheer te Overschie en een assuradeur en koopman uit Alphen aan den Rijn die met het bedrijf begon. Drie jaar later, op 5 december 1872, wordt het Koninklijk Besluit getekend, dat destijds vereist was om een levensverzekeringbedrijf uit te oefenen.

Als vestigingsplaats wordt Schiedam gekozen. Vanuit Schiedam verhuist Conservatrix via Rotterdam (Jufferstraat en Crooswijcksekade) naar Amsterdam (1882) waar men panden betrekt in onder meer de Van Baerlestraat en aan de Keizersgracht. In de eerste jaren van het bedrijf vinden er diverse naamswijzigingen plaats, die ten slotte in 1884 de naam oplevert die nu nog gebruikt wordt, Nederlandsche Algemeene Maatschappij van Levensverzekering “Conservatrix" N.V.

Sinds 1920 is Conservatrix gevestigd in 'Huize Canton' in Baarn. Onder de voormalige directeuren van het bedrijf bevinden zich leden van de familie Henny.

Heden[bewerken]

Als holding is Conservatrix Groep S.à.r.l. de eigenaar – volledig en enig aandeelhouder – van:

Alle aandelen van Conservatrix Groep S.à.r.l. zijn in het bezit van Stichting Administratiekantoor Aandelen Conservatrix Exploitatiemaatschappij, statutair gevestigd te Baarn.

Externe link[bewerken]