Menzis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Menzis (Concern)
Motto of slagzin Elk Menz is er één.
Oprichting 1 januari 2006
Sleutelfiguren Ruben Wenselaar (voorzitter RvB)
Frank Jansen (lid RvB)
Hoofdkantoor Wageningen[1]
Werknemers 1.866 (2012)
Producten zorgverzekeringen
Industrie verzekeringen
Website www.menzis.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie
Kantoor van Menzis in Groningen (2010)

Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar. Met circa 2,1 miljoen verzekerden is Menzis de op drie na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Het Menzisconcern bestaat uit de drie zorgverzekeraars Menzis, AnderZorg en Azivo, de drie Zorgkantoren Groningen, Twente en Arnhem, en Menzis Zorgaanbod (MEZ). In totaal huisvest de organisatie ongeveer 1.700 medewerkers.

Geschiedenis[bewerken]

Menzis ontstond op 1 januari 2006 uit een fusie tussen Amicon (ontstaan uit fusie RZR en Oost-Nederland Zorgverzekeraar), Geové en NVS.

Merknamen[bewerken]

De inkomensverzekeringen van Menzis gingen per 1 januari 2008 over naar De Goudse verzekeringen. Hiermee verdween ook de term 'Zorg en Inkomen' uit de naam en het logo. Het merk Confior is per 1 januari 2009 verdwenen ten gunste van Menzis. Menzis voert de Wlz uit in de regio's Groningen, Twente en Arnhem. Naast de gelijknamige zorgverzekeraar Menzis behoren ook zorgverzekeraars Azivo, Anderzorg (internet) en HEMA tot de labels van Menzis.

Sponsoring[bewerken]

Menzis is sponsor van bedrijven en organisaties die het accent op gezondheid leggen en ondersteunt bewegingsprogramma's op basisscholen en laagdrempelige loopevenementen. Ook is de organisatie sponsor van betaaldvoetbalorganisaties in hun werkgebied: FC Groningen, FC Twente en Vitesse. Sinds 2010 zijn ADO Den Haag, NEC en PSV hierbij aangesloten. Met deze clubs doet Menzis maatschappelijke projecten als 'scoren in de wijk', vaak met betrokkenheid van de gemeente. Menzis is ook in de hardloopsport actief; de verzekeraar is hoofdsponsor van de 4 Mijl van Groningen.

Naast de ondersteuning van bewegingsprogramma's is Menzis sinds 2007 ook hoofdsponsor van Het Zondagochtend Concert dat Het Concertgebouw in Amsterdam en AVRO Radio 4 uitzenden.

Vestigingen[bewerken]

Het hoofdkantoor van Menzis is gevestigd in Wageningen. De overige kantoren staan in Enschede en Groningen. Daarnaast heeft Menzis zorgkantoren in Groningen, Twente en Arnhem.