Bernard Hopkins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Bernard Humphrey Hopkins, Jr.
Bernard Hopkins making a speech at the United States Capitol, Feb. 2014.jpg
Algemene informatie
Bijnaam The Alien
Gewichtsklasse middelgewicht
Lengte 1m85
Bereik 191cm
Nationaliteit Amerikaan
Geboortedatum 15 januari 1965
Geboorteplaats Philadelphia
Geboorteland USA
Stijl Orthodox
Resultaten
Aantal gevechten 66
Overwinningen 55
Knockouts 32
Verloren 7
Gelijk 2
Portaal  Portaalicoon   Sport
Hopkins in 2009

Bernard Hopkins (Philadelphia (Pennsylvania), 15 januari 1965) is een professioneel bokser. Zijn bijnaam luidde The Executioner en later "The Alien" door zijn ongekend fitte fysiek als bijna 50-jarige. Hopkins is in 2014 met 49 jaar oud de alleroudste bokser in de geschiedenis die streed om een wereldtitelgevecht.

Na zijn overwinning op Oscar de la Hoya op 18 september 2004 wordt hij algemeen gezien en ervaren als de onbetwiste kampioen in zijn gewichtsklasse. Hij heeft nu de titels van de vier aansprekende profboksbonden - IBF, WBC, WBA en WBO - in handen. De wedstrijd tegen De la Hoya was waarschijnlijk de belangrijkste uit zijn carrière. In de negende ronde sloeg hij zijn opponent knock-out. Hopkins heeft na deze overwinning 45 wedstrijden gewonnen, waarvan 32 met een KO), twee verloren en één onbeslist.

Op 19 februari 2005 verdedigt Hopkins met succes en voor de twintigste keer zijn titel(s) tegen Europees kampioen in het middengewicht, Howard Eastman. Onverwacht komt dan ook zijn nederlaag, op 16 juli 2005, tegen de op dat moment echter nog ongeslagen Jermain Taylor. Pas laat in het duel komt Hopkins op gang, maar het is te laat om Taylor af te houden van een overwinning op punten. Hopkins verloor de rematch, Taylor was agressiever en kreeg de unanieme beslissing. Later ging Hopkins van middengewicht naar licht-zwaargewicht en versloeg de kampioen, Antonio Tarver om de nieuwe kampioen te worden. Hij verloor de titel tegen Joe Calzaghe, maar wist daarna wel de eerste man te worden om Kelly Pavlik te verslaan.

Externe link[bewerken]