Bert Maalderink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bert Maalderink
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Steenderen
Land Nederland
Beroep Sportjournalist
Redacteur
Portaal  Portaalicoon   Media

Bert Maalderink (Steenderen, 7 september 1963) is een Nederlands sportverslaggever en redacteur van NOS Studio Sport.

Maalderink is sinds 1994 in dienst bij de NOS. Hier maakt hij verslagen voor onder andere Studio Sport. Jarenlang was hij de vaste ‘Oranje-watcher’. Op 27 juni 2008, nadat Nederland was uitgeschakeld op het EK, werd bekend dat hij wilde stoppen bij de NOS vanwege "een gebrek aan steun en vertrouwen".[1] Na een gesprek met hoofdredacteur Maarten Nooter besloot Maalderink ongeveer twee maanden later toch te blijven.[2] Maalderink is vaste interviewer voor de NOS tijdens zowel nationale als internationale schaatswedstrijden.

Kritiek[bewerken]

Maalderink wordt door sommige kijkers bekritiseerd vanwege zijn stemgeluid en zijn vraagstelling.[3] Hij krijgt ook bijval uit onverwachte hoek. Tijdens het EK 2008 maakte radio-dj Rob Stenders een Hyves-profiel aan. Stenders maakt zich sterk voor de journalist omdat hij vindt dat deze "omstreden" is in de sportwereld en daar verder weinig vrienden heeft.[4]

Buiten beeld[bewerken]

Op 20 september 2010 publiceerde hij zijn eerste boek genaamd "Buiten beeld - de Oranje jaren van Bert Maalderink". Het anekdotisch en hilarisch WK-boek van de man die bij Studio Sport alles van Oranje meemaakte.

Bert bij de Belgen[bewerken]

In plaats van in 2016 het Nederlands Eftal (dat niet gekwalificeerd was voor dit EK) te volgen, stuurde de NOS hem met De Rode Duivels [5] mee.