Bert Maalderink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bert Maalderink
Bert Maalderink (2018)
Bert Maalderink (2018)
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Steenderen
Land Nederland
Beroep Sportjournalist
Redacteur
Portaal  Portaalicoon   Media

Bert Maalderink (Steenderen, 7 september 1963) is een Nederlands sportverslaggever en redacteur van NOS Studio Sport.

Maalderink is sinds 1994 in dienst bij de NOS. Hier maakt hij verslagen voor onder andere Studio Sport. Maalderink is onder andere de vaste interviewer voor de NOS tijdens zowel nationale als internationale schaatswedstrijden.

Jarenlang was hij de vaste ‘Oranje-watcher’. Op 27 juni 2008, nadat Nederland was uitgeschakeld op het EK voetbal, werd bekend dat hij wilde stoppen bij de NOS vanwege "een gebrek aan steun en vertrouwen".[1] Na een gesprek met hoofdredacteur Maarten Nooter besloot Maalderink ongeveer twee maanden later toch te blijven.[2] In plaats van in 2016 het Nederlands voetbaleftal (dat niet gekwalificeerd was voor het EK) te volgen, stuurde de NOS hem met de Rode Duivels [3] mee.

Kritiek[bewerken]

Maalderink wordt door sommige kijkers bekritiseerd vanwege zijn stemgeluid en zijn vraagstelling.[4] Hij krijgt ook bijval uit onverwachte hoek. Tijdens het EK voetbal 2008 maakte radio-dj Rob Stenders een Hyves-profiel aan. Stenders maakte zich sterk voor de journalist omdat hij vond dat deze "omstreden" is in de sportwereld en daar verder weinig vrienden heeft.[5]

Auteurswerk[bewerken]

Op 20 september 2010 publiceerde Maalderink zijn eerste boek, genaamd Buiten beeld - de Oranje jaren van Bert Maalderink.