Bianca Boer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bianca Boer
Bianca Boer
Algemene informatie
Volledige naam Bianca Boer
Geboren 1976
Geboorteplaats Groningen
Land Nederland
Beroep schrijver
Dbnl-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Bianca Boer (Groningen, 1976) is een Nederlandse schrijver, dichter, beeldend kunstenaar en schrijfdocent.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

Ze publiceerde de verhalenbundel Troost en de geur van koffie (2007, L.J. Veen), de dichtbundel Vliegen en andere vogels (2010, L.J. Veen), de roman Draaidagen (2019, AtlasContact) en de dichtbundel Vaste grond[1] (2022, AtlasContact).

De roman Draaidagen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs en kreeg positieve recensies, zoals in De Groene Amsterdammer[2]. Haar verhaal Object 658 won in 2004 de Nieuw Proza Prijs. In 2018 won ze met het gedicht Laatst, in de ochtend de poëziewedstrijd[3] van de stad Oostende.

Schrijfdocent[bewerken | brontekst bewerken]

Als schrijfdocent is ze onder andere verbonden aan de Schrijversvakschool[4] in Amsterdam en de Schrijfschool[5] in Rotterdam.

Studie[bewerken | brontekst bewerken]

Ze studeerde[6] aan academie Minerva in Groningen, de Fachhochschule Berlin en de Schrijversvakschool Amsterdam waar ze in 2006 afstudeerde op proza en poëzie.

Kunsten[bewerken | brontekst bewerken]

Op haar Instagram[7] pagina publiceert ze in 2022 iedere week een foto van een kunstwerk op A7 formaat waarin ze beeld en tekst combineert. Deze kunstwerkjes zijn te koop.

Projecten[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 werkte ze mee aan een vertaalproject waarbij Duitse en Nederlandse dichters elkaars werk vertaalden, dit resulteerde in de bundel Verabredungen|Afspraken[8]. Sinds 2022 is ze een van de deelnemende dichters van Eenzame Uitvaart[9] Rotterdam.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]