Instagram

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Instagram
Instagram
Ontwerper(s) Kevin Systrom, Mike Krieger (Burbn, Inc.)
Ontwikkelaar Facebook Inc.
Status actief
Besturingssysteem iOS 7.0 of hoger
Android 2.2 of hoger
Windows Phone 8
Categorie foto en video
Licentie freeware
Website officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica
Een collage van bewerkingen met 17 verschillende digitale filters van Instagram van dezelfde foto.

Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.[1] Instagram leverde in tegenstelling tot de gebruikelijke langwerpige foto's van mobiele telefoons (met een beeldverhouding van 4:3) vierkante foto's af, net als de Kodak Instamatic en de Polaroidcamera. Echter sinds Augustus 2015 is de vierkante resolutie restrictie opgeheven en kunnen foto's van elk formaat geupload of bewerkt worden.

Programma[bewerken]

Het programma, dat op 6 oktober 2010 werd gelanceerd, werd aanvankelijk alleen ondersteund voor de iPhone, iPad en iPod touch. Vanaf april 2012 werkte het ook op smartphones met Android versie 2.2 of later. In november 2013 kwam het ook uit op Windows Phone. Instagram wordt verspreid via de App Store (iOS), Google Play en Marketplace (Windows Phone Store).[2] In april 2013 werd ondersteuning voor het uploaden van video's toegevoegd. Dit is echter niet mogelijk op alle telefoons.

Overname door Facebook[bewerken]

In april 2012 kocht Facebook Instagram met zijn 12 personeelsleden op voor rond de $1 miljard in contanten en aandelen[3] en het was voornemens het bedrijf onder zelfstandige leiding te laten.[4]

Destijds waren er meer dan 30 miljoen ingeschreven gebruikers van Instagrams website voor foto's.[5] De overname werd goedgekeurd in augustus 2012 door het Amerikaanse Federal Trade Commission.

Externe link[bewerken]