Big Japan Pro Wrestling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Big Japan Pro Wrestling
Steel Cage match bij BJW
Steel Cage match bij BJW
Oprichting 1995
Oprichter(s) Shinja Koshika
Eigenaar Eiji Tosaka (2011-heden)
Shinja Koshika (1995-2011)
Hoofdkantoor Vlag van Japan Yokohama, Japan
Sector Professioneel worstelen
Deathmatch
Hardcore worstelen
Portaal  Portaalicoon   Economie

Big Japan Pro Wrestling (BJW) is een Japans professionele worstelorganisatie die vooral gespecialiseerd is in het organiseren van de zogenaamde Deathmatches, de extreme variant van het worstelen waarbij vaak wapens worden gebruikt. De organisatie werd opgericht in 1995 door Shinja Koshika. In 2011 veranderde de organisatie van eigenaar en werd Eiji Tosaka de nieuwe baas.

Geschiedenis[bewerken]

Big Japan Pro Wrestling werd opgericht in 1995, een periode waarin het hardcore worstelen zeer populair was in Japan. Het volgde in de voetsporen van andere grote Japanse hardcore organisaties als Frontier Martial-Arts Wrestling (FMW) en International Wrestling Association of Japan (IWA). De wedstrijden van deze organisaties bevatten vaak wapens. Die wapens lopen uit van de 'normale' stoeltjes en tafels tot spijkers, vuur, prikkeldraad, punaises en tl-buizen. In de begin dagen van Big Japan Pro Wrestling was het budget niet genoeg om te kunnen concurreren met de andere grote Japanse organisaties. Dit leidde ertoe dat BJW meerdere unieke wedstrijden opzette om toch publiek te trekken. Enkele voorbeelden van dit soort wedstrijden zijn:

  • Circus Deathmatch: Boven de ring staat een stellage met daaronder een net van prikkeldraad. Wanneer een worstelaar van de stellage afvalt, valt hij in het net van prikkeldraad. Wanneer een worstelaar in het net is gevallen wordt het net verwijderd en gaat de wedstrijd verder volgens de reguliere regels waarbij een worstelaar de ander drie seconden met de schouders op de mat moet houden.
  • Piranha Deathmatch: Platen met daarop vastgespijkerd prikkeldraad zijn in de hoeken van de ring geplaatst. In het midden van de ring staat een tank met daarin meerdere piranha's. Om te winnen moet een worstelaar zijn tegenstander tien seconden in de tank houden.
  • Scorpion Deathmatch: Eenzelfde soort wedstrijd als de Piranha Deathmatch. Dit keer zijn de platen met prikkeldraad echter vervangen door cactussen en zitten er schorpioenen in de tank in plaats van piranha's.
  • Crocodile Deathmatch: Twee worstelaars worstelen in een willekeurige deathmatch. De verliezer van de wedstrijd moet het vervolgens opnemen tegen een krokodil.
  • Big Japan W*ING Crisis Big Born Death Match: Een wedstrijdtype met platen met prikkeldraad, punaises, een bed van spijkers, bakken met schorpioenen, cactussen, tl-buizen, honkbalknuppels omwikkeld met prikkeldraad, boormachines, zwaarden, messen en cirkelzagen.
  • Ancient Way Death Match: Beide worstelaars wikkelen lappen om hun handen. Die doordrengen ze vervolgens met honing om ze daarna in gebroken glas te dopen waarna ze elkaar te lijf gaan.
  • Big Japan CZW Crisis Big Born Cage of Death Deathmatch: Een variant van de Steel Cage Match. De kooi is gevuld met meerdere wapens waaronder tafels, ladders, stoeltjes, koevoeten, platen met prikkeldraad, punaises, een bed van spijkers, bakken met schorpioenen, cactussen, tl-buizen, glas, honkbalknuppels omwikkeld met prikkeldraad, boormachines, zwaarden, messen en cirkelzagen. Ook wordt soms de omheining van de kooi onder stroom gezet.
  • Big Japan WWE Crisis Big Born Hell in a Cell Deathmatch: Een variant van de Hell in a Cell match. De worstelaars beginnen op een stellage waar een net van prikkeldraad hun opvangt als ze er vanaf vallen. In de kooi bevinden zich dezelfde soort wapens als bij de Big Japan CZW Crisis Big Born Cage of Death Deathmatch. Er wordt gewonnen door Pinfall.
Shinja Koshika, oprichter van BJW

Feuds met andere organisaties[bewerken]

Big Japan Pro Wrestling heeft meerdere feuds, verhaallijnen waarbij twee worstelaars of in dit geval twee organisaties een groot conflict hebben dat uiteindelijk in de ring wordt uitgevochten, met andere worstelorganisaties achter de rug. Ze hadden feuds met New Japan Pro Wrestling en het Amerikaanse Combat Zone Wrestling. Deze feuds waren verzonnen zodat beide organisaties meer inkomsten zouden genereren. Eind 1996 begin 1997 had Big Japan Pro Wrestling een feud met New Japan Pro Wrestling. BJW was toentertijd een wat jonge organisatie die behoefte had aan publiciteit. NJPW ging akkoord met de feud wat ervoor zorgde dat worstelaars van BJW ook worstelde in de shows van NJPW. In ruil voor de publiciteit die ze dankzij NJPW kregen ging BJW akkoord om de feud te verliezen.

Eind jaren 90 en in het begin van het jaar 2000 had Big Japan Pro Wrestling een feud met Combat Zone Wrestling. CZW was toetertijd een jonge promotie in de Verenigde Staten en had dezelfde hardcore style als BJW. Worstelaars van beide organisaties worstelde door de overeenkomst in zowel de shows van CZW in de VS als in de shows van BJW in Japan. In 2010 sloten Big Japan Pro Wrestling en Combat Zone Wrestling een overeenkomst die ervoor zorgt dat talenten uit beide organisaties bij elkaar in de shows komen opdraven. Dit zorgt ervoor dat het beste hardcore talent van beide organisaties samen te zien zijn in de shows.

In oktober van 2008 kwamen meerdere worstelaars van Big Japan Pro Wrestling naar de Verenigde Staten om het op te nemen tegen de worstelaars van de Amerikaanse worstelpromotie Chikara.

BJW-team[bewerken]

Ringnaam Echte naam Aantekening(en)
Abdullah Kobayashi Yoskue Kobayashi
Daikokubo Benkei Kazumi Kotani
Daisuke Sekimoto Daisuke Sekimoto
Hideyoshi Kamitani Hideyoshi Kamitani
Isamu Oshita Isamu Oshita
Jaki Numazawa Naoki Numazawa
Kankuro Hoshino Kankuro Hoshino
Kazuki Hashimoto Kazuki Hashimoto
Kota Sekfuda Kota Sekfuda
Lee Nikkan Yuki Ito Naast worstelaarster ook scheidsrechster van BJW
MEN's Teioh Takeo Otsuka
Ryuichi Kawakami Ryuichi Kawakami
Ryuji Ito Ryuji Ito
Ryuji Yamakawa -
Takayuki Ueki -
Yuichi Taniguchi Yuichi Taniguchi
Yuji Okabayashi Yuji Okabayashi

Bekende (oud-)worstelaars[bewerken]

BJW-kampioenen[bewerken]

De huidige kampioenen (Update: 3 april 2015)

Kampioenschap Huidige kampioen(en) Datum Vorige kampioen(en) Evenement
BJW Deathmatch Heavyweight Championship Yuki Miyamoto 15 juni 2014 Ryuji Ito Big Japan Pro Wrestling
BJW Strong World Heavyweight Championship Daisuke Sekimoto 31 maart 2015 Shuji Ishikawa BJW Ikkitousen Death Match Survivor 2015
BJW Tag Team Championship Kohei Sato & Shuji Ishikawa 31 mei 2014 Shinobu & Yuji Okabayashi Big Japan Pro Wrestling
Independent Junior Heavyweight Championship Hi69 22 februari 2015 Atsushi Maruyama
WEW Hardcore Tag Team Championship NASU Banderas & Ricky Fuji 3 mei 2014 Bambi & Makoto Big Japan Pro Wrestling