Black Water (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Black Water
Tagline What You Can't See Can Hurt You
Regie David Nerlich, Andrew Traucki
Producent Michelle Harrison, Germaine McCormack-Kos, Gary Rogers
Scenario David Nerlich, Andrew Traucki
Hoofdrollen Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda, Ben Oxenbould, Fiona Press
Muziek Rafael May
Montage Rodrigo Balart
Cinematografie John Biggins
Distributie AV Pictures, Movie Bank (dvd in NL)
Première 2007
Genre Horror/drama/thriller
Speelduur 90 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Australië Australië
Gewonnen prijzen 3
Overige nominaties 7
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Black Water is een Australische thriller/horrorfilm uit 2007, geregisseerd door David Nerlich en Andrew Traucki. Voor beide mannen was het hun eerste filmtitel. Black Water won zowel de prijs voor beste cinematografie als voor beste regie op het Melbourne Underground Film Festival.

In de film spelen in totaal vijf acteurs mee. Daarvan is de rol van één van hen (Fiona Press als moeder Pat) beperkt tot enkele minuten in de inleiding.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het echtpaar Adam (Andy Rodoreda) en Grace (Diana Glenn) en Grace' zus Lee (Maeve Dermody) zijn samen met de auto op vakantie in het noorden van Australië. Ze verzinnen per dag waar ze zin in hebben en besluiten zodoende op zeker moment de Blackwater Barry Tour te doen in een moerasland, om er te vissen. De gids blijkt net vertrokken te zijn wanneer ze aankomen, maar zijn medewerker Jim (Ben Oxenbould) biedt zijn diensten aan. Hij neemt een geweer mee, omdat zijn baas dat als veiligheidsregel ingesteld heeft toen er lokaal nog krokodillen zaten. Inmiddels is het niet meer dan een standaardhandeling, verzekert hij zijn passagiers.

Na een tijd door de smalle watergangetjes gevaren te hebben, legt Jim de boot stil, waarop iedereen zijn hengel uit kan werpen. Een verdacht tegen de boot botsend geluid blijkt niet meer dan een leeg blik te zijn, dat Jim uit het water vist. De volgende bonk tegen de boot blijkt ernstiger. Een enorme krokodil kiepert de boot om en neemt Jim te grazen. Adam, Grace en Lee vluchten een boom in op enkele meters afstand van het omgeslagen bootje. Ze hebben een groot probleem, want hoe komen ze terug? Bovendien weet niemand waar ze zijn, omdat ze hier met Jim zijn en niet met de officiële tour. Er zal daarom niemand komen zoeken, want niemand mist ze.