Boekencentrum Uitgevers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Boekencentrum Uitgevers is een Nederlandse uitgeverij. Het bedrijf geeft uit onder vijf imprints: Boekencentrum, Meinema, Mozaïek, Klement en Jes!.

In 1935 werd het bedrijf opgericht als N.V. Algemene Boekhandel voor In- en Uitwendige zending. Boekencentrum is gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van theologie, godsdienst en kerk. De uitgeverij richt zich op boeken, tijdschriften, bijbels, e-boeken en apps. Het is de belangrijkste uitgever van publicaties van de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds de opkomst van de ebooks en de tabletcomputers in Nederland, is Boekencentrum zeer actief in het digitaal uitgeven.

Boekencentrum is uitgever van onder anderen de volgende Nederlandse auteurs: André Troost, Guurtje Leguijt, Mirjam van der Vegt, Bart Jan Spruyt en Els Florijn, maar ook verscheidene buitenlandse auteurs zoals: Joel Rosenberg, James Kennedy, Noel Hynd en Irma Joubert.

Op 25 november 2016 werd bekend dat Boekencentrum is overgenomen door de VBK Uitgevers, waartoe ook uitgeverij Kok behoort.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Uitgeverij Kok en Boekencentrum Uitgevers onder één dak. www.boekencentrum.nl. Geraadpleegd op 1 december 2016.