Bollenstreek Omroep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bollenstreek Omroep
Opgericht 1984
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdzetel Noordwijk
Uitzendgebied Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom
Televisiezender(s) Kanaal 43 (Digitale TV Ziggo)
Radiozender(s) FM 105,3 MHz & 88,1 MHz (kabel)
Eerste uitzending 4 april 1987
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Bollenstreek Omroep (kortweg BO) is een Nederlandse publieke lokale omroep voor de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom die via de ether, kabel en internet radioprogramma's en op beperkte schaal televisieprogramma's uitzendt. BO brengt lokaal gerichte programma's, waaronder nieuws en actualiteiten, cabaret, sport, infotainment, politiek en portretprogramma's.

De omroep[bewerken]

Bollenstreek Omroep is opgericht in 1984, onder de naam VIGRON. De uitzendingen begonnen op 4 april 1987 als Noordwijk Lokaal, en werd later omgedoopt in Noordwijk Radio. In 2003 werd het uitzendgebied uitgebreid met de gemeente Noordwijkerhout (en De Zilk) en werd de nieuwe naam NENS aangenomen. De naam NENS staat voor Noordwijk En Noordwijkerhout Samen. Op dat moment startte de omroep met een kabelkrant, teletekst en later televisie-uitzendingen.

In 2013 is het uitzendgebied verder uitgebreid met de gemeenten Teylingen (Voorhout, Sassenheim en Warmond), Lisse en Hillegom.[1] Hiermee is BO (toen nog NENS) de omroep geworden voor de gehele Bollenstreek, de naamswijziging vond plaats op 1 september 2013.[2]

Lokaal is Bollenstreek Omroep te beluisteren in de ether op FM 105,3 MHz vanuit Noordwijk, op de kabel via 88,1 MHz, en wereldwijd via het internet. Ook heeft BO een kabelkrant en zendt de omroep één keer per week tv-programma's uit.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Commissariaat past zendvergunningen lokale omroepen aan, RTV West (12 juni 2013), geraadpleegd op 14 juni 2013
  2. Nens definitief omroep voor de Bollenstreek, Nens (12 juni 2013), geraadpleegd op 14 juni 2013