Bradley Walsh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bradley Walsh
Bradley Walsh, 2012
Algemene informatie
Volledige naam Bradley John Walsh
Geboren 4 juni 1960
Geboorteplaats Watford
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1999 - heden
Beroep acteur
televisiepresentator
scenarioschrijver
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bradley John Walsh (Watford, 4 juni 1960) is een Brits acteur, scenarioschrijver en televisiepresentator.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Walsh doorliep de middelbare school aan de Francis Combe Academy in Watford, tijdens zijn schooltijd was hij actief in sport en media. Tijdens zijn schooltijd was hij lid van de voetbalteam waar hij 64 goals maakte. Op achttienjarige leeftijd werd hij een professioneel voetballer en speelde voor Brentford FC in Brentford, hij brak echter nooit door als vaste speler in het eerste elftal. In de beginjaren '80 kreeg hij diverse enkelblessures en moest zijn voetbalcarrière opgeven, hierna besloot hij om acteur te worden.

Walsh begon in 1999 met acteren in de televisieserie Big Stage, hierna speelde hij nog meerdere rollen in televisieseries en films. Hij is vooral bekend van zijn rol als Danny Baldwin in de televisieserie Coronation Street waar hij in 269 afleveringen speelde (2004-2006). Hij is ook bekend van zijn rol als rechercheur Ronnie Brooks in de televisieserie Law & Order: UK waar hij in 53 afleveringen speelde (2009-2014). Voor zijn rol in Coronation Street won hij in 2006 een British Soap Awards in de categorie Beste Optreden in een Dramaserie. Naast het acteren voor televisie is hij ook actief in lokale theaters.

Walsh is naast het acteren ook actief als televisiepresentator, zo was hij de presentator voor de Engelse versie van Rad van Fortuin. Hierna presenteerde hij nog meerdere programma's en meer dan 1000 afleveringen voor de Britse spelshow The Chase.

Walsh is in 1997 getrouwd en heeft hieruit een zoon, hiernaast heeft hij nog een dochter uit een eerdere relatie.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Scenarioschrijver[bewerken | brontekst bewerken]