Brothers in Arms: Road to Hill 30

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brothers in Arms: Road to Hill 30
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Gearbox Software
Uitgever Ubisoft
Datum van uitgave Vlag van de Verenigde Staten 1 maart 2005 (Xbox)
Vlag van de Verenigde Staten 15 maart 2005
Vlag van Europa 18 maart 2005
Vlag van Japan 15 september 2005
Genre Tactisch FPS-spel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Unreal Engine 2.0
Leeftijdsklasse 16+
Platform Microsoft Windows
Media Dvd-rom
Systeemeisen
1GHz processor, 256MB RAM, DirectX 9.0 of OpenGL-compatibele videokaart met 32MB videogeheugen.
Navigatie
Vervolg Brothers In Arms: Earned in Blood
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Brothers in Arms: Road to Hill 30 is een tactisch FPS-videospel, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het spel is ontwikkeld door Gearbox Software, dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog bestudeerde voor dit spel.

Brothers in Arms is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een 101st Airborne Division Parachutisten squad dat tijdens D-Day, op 6 juni 1944, met parachutes voet aan grond zette aan de Franse kust in Normandië, in een poging de Duitse onderdrukking te stoppen. Als sergeant Matt Baker leidt de speler een squad, dat door hem bestuurd wordt.

Realisme[bewerken | brontekst bewerken]

De makers hebben historische (lucht)foto's gebruikt om de gebieden zo echt mogelijk na te maken. Op bepaalde momenten is het mogelijk om kilometers ver te kijken. Het spel laat de harde, ongecensureerde en emotionele kant van de oorlog zien.

Geluid speelt een belangrijke rol in het spel. Alle gebieden, huizen en personages zijn vergelijkbaar met zoals ze 60 jaar geleden waren, door foto's en luchtfoto's van de Army Signal Corps uit die tijd na te maken en door technisch adviseurs als Colonel John Antal te spreken. Het ontwikkelingsteam is onder meer naar Normandië geweest om de sfeer en omgeving te verkennen. Ook hebben ze met alle wapens uit die tijd geschoten om het vervolgens zo realistisch mogelijk na te maken.

De "Veteranen van de Buitenlandse Stichting van Oorlogen", die in de gaten houdt of oorlogsgames geen negatief beeld geven over de oud-militairen, heeft Brothers in Arms goedgekeurd. Ze zeggen het zelfs een goede manier te vinden om de oud-militairen en oorlogsslachtoffers te herdenken.[bron?]

De paratroepers toentertijd gebruikten het volgende om hun vijand uit te schakelen: Fire and Maneuver. Eerst de vijand vastpinnen (surpressing fire) en dan manoeuvreren langs een van de flanken van de vijand en ze dan uitschakelen. Dit is de manier waarop de parachutisten te werk gingen als ze onder vuur kwamen te liggen door vijandige aanvallen. Deze tactiek moet de speler dan ook veelvuldig gebruiken tijdens het spelen van de game 'Brothers in Arms: Road to Hill 30'.

Eigenschappen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Er zijn meer dan twintig karaktereigenschappen, waarvan ieder een eigen uiterlijk en persoonlijkheid heeft;
  • Met echte militaire handsignalen kun je je squad, zowel in singleplayer als in multiplayer, leiding geven;
  • De AI van de bondgenoten en die van de Duitsers gebruiken dezelfde procedure tijdens het schieten en manoeuvreren om de vijand te doden;
  • Historische gebeurtenissen en gebieden zijn zo precies mogelijk nagemaakt, door middel van foto's van de Army Signal Corps, debriefing materiaal en ooggetuigen.

Opvolgers[bewerken | brontekst bewerken]

Op 6 oktober 2005 kwam Brothers in Arms: Earned in Blood uit op PC, Xbox en PlayStation 2. Deze titel borduurt verder op het verhaal van Road to Hill 30. Brothers in Arms kwam eind 2006 ook naar de PSP. In het eerste kwartaal van 2008 werd het derde deel van Brothers in Arms verwacht; Brothers in Arms: Hell's Highway. Dit deel laat in 'next generation' graphics zien hoe Operatie Market Garden (in Nederland) verliep. Brothers in Arms Hell's Highway verschijnt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]