CCP Games

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

CCP games
CCP Games
Oprichting 1997
Oprichter(s) Reynir Harðarson,
Thorolfur Beck,
Ívar Kristjánsson
Sleutelfiguren Hilmar Veigar Pétursson - CEO,
Reynir Harðarson - Oprichter
Hoofdkantoor Reykjavik, IJsland
Werknemers 515
Producten EVE Online,
Dust 514,
World of Darkness
Industrie Computerspelindustrie
Website http://www.ccpgames.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie
Computerspellen

CCP hf of CCP Games (Crowd Control Productions) is een IJslands videogameontwikkelaar en uitgever.

Geschiedenis[bewerken]

CCP werd opgericht in juni 1997 door Reynir Harðarson, Thorolfur Beck en Ívar Kristjánsson met als doel het maken van MMORPG's. Met de bedoeling de initiële ontwikkeling van EVE Online te financieren, ontwikkelde en publiceerde CCP een bordspel genaamd Hættuspil ("Danger Game"). In april 2000 investeerde Kaupthing Bank (nu Arion banki) 2,6 miljoen dollar in CCP via investeerders uit IJsland waaronder het IJslandse telecombedrijf Siminn. Ongeveer de helft van de oorspronkelijke 21 personeelsleden waren afkomstig uit het IJslandse dotcombedrijf OZ Interactive, de makers van OZ Virtual.

Producten[bewerken]

Eve Online[bewerken]

EVE Online is het eerste computerspel van CCP, deze was oorspronkelijk gepubliceerd door Simon & Schuster, Inc in mei 2003. Later heeft CCP weer publicatierechten teruggekregen nadat handelen met Simon & Schuster was stopgezet. Ontwikkeling werd voortgezet in een gratis uitbreidingspakketschema waarbij ieder jaar twee gratis uitbreidingspakketten worden beschikbaar gesteld.

Met de komst van de incursions uitbreiding hebben ze dit veranderd naar een maandelijkse beschikbaarheid waarbij de uitbreidingspakketten kleiner zijn maar minder beslag leggen op de server. Hierdoor is de server stabieler en zijn er minder problemen tijdens en na het installeren van de uitbreidingspakketten.

World of Darkness[bewerken]

In oktober 2006 verklaart Magnús Bergsson dat EVE Online niet het enige spel zal zijn afkomstig van CCP. Op 11 november 2006 hebben CCP en White Wolf Inc. gezamenlijk aangekondigd dat CCP zou werken aan een World of Darkness MMORPG. CCP concentreerde zich op de ontwikkeling van het spel op maart 2009.

Begin 2014 is de ontwikkeling van World of Darkness echter stopgezet.

Dust 514[bewerken]

Op 18 augustus 2009 heeft Hilmar Veigar Pétursson aangekondigd dat een nieuw spel wordt ontwikkeld door CCP Shanghai, genaamd Dust 514, een FPS op de EVE planeten met RTS- en MMO-elementen. Dust 514 zal exclusief voor de PlayStation 3 worden uitgebracht.

De spelers vechten over de controle van de planeten die zich bevinden in de wereld van EVE Online. Spelers in EVE Online kunnen vechten in de ruimte met hun ruimteschepen, maar zijn ook in staat DUST 514 in te huren om te vechten voor de planeten.

Als de Dust 514 spelers hier succesvol in zijn, zal de EVE Online-player in staat zijn om bepaalde regio's van planeten te kunnen controleren en veranderen.

EVE Valkyrie[bewerken]

EVE Valkyrie is een dogfighting-game ontwikkeld door CCP. De game speelt zich af in het EVE-universum. Ook is gehint naar verbindingen met de game EVE Online.