Simon & Schuster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Simon & Schuster
Simon & Schuster.png
Oprichting 1924
Eigenaar CBS Corporation (sinds 2006)
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor New York
Website https://www.simonandschuster.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie
Kantoor van Simon & Schuster, onderdeel van het Rockefeller Center in New York

Simon & Schuster, Inc. is een Amerikaanse uitgeverij in handen van CBS Corporation. Ze is opgericht in 1924 door Richard L. Simon en M. Lincoln Schuster.

In 1939 lanceerde Simon & Schuster samen met Robert F. de Graff Pocket Books, goedkope paperbacks in een handig klein formaat. De eerste Pocket Books waren herdrukken van bestsellers en klassiekers als Wuthering Heights van Emily Brontë of The Murder of Roger Ackroyd van Agatha Christie.

In 1944 werden de firma Simon & Schuster en Pocket Books verkocht aan de warenhuismagnaat Marshall Fields. Na diens dood in 1957 werd ze terug overgenomen door Simon, Schuster, Leon Shimkin en James M. Jacobson die in diverse combinaties eigenaar waren tot 1977. Toen kwamen ze in handen van het internationaal conglomeraat Gulf & Western, dat in 1989 werd geherstructureerd tot Paramount Communications. Dat werd in 1994 overgenomen door Viacom. Sedert 2006 behoort Simon & Schuster tot de CBS Corporation, die toen afsplitste van Viacom.

Simon & Schuster heeft sinds 1984 verschillende belangrijke overnames gedaan, onder meer van Prentice Hall en de Macmillan Publishing Company in 1994. Ze is zo uitgegroeid tot een belangrijke uitgeverij die actief is in vele domeinen, gaande van populaire fictie, tot wetenschappelijke en educatieve boeken, kinderboeken en non-fictie (biografieën en memoires, geschiedenis, politiek, kookboeken...); naast papieren en digitale boeken publiceert de uitgeverij ook audioboeken.

Simon & Schuster publiceerde in 2000 Riding the Bullet van Stephen King, het eerste boek dat eerst als e-boek verscheen. Simon & Schuster publiceert ook de boeken van Hillary Rodham Clinton.[1]

Voorzitter en CEO van Simon & Schuster is Carolyn Kroll Reidy (sedert januari 2018).[2]

Externe links[bewerken]